İstanbul
Parçalı bulutlu
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1636 %0.06
55,0779 %-0.45
6.544,87 %0.03
86.690,19 %1.74
Muhalif. SASA’dan kamuoyuna duyuru:

SASA’dan kamuoyuna duyuru:

”300 çalışanı olan altyüklenici firmalardan bir tanesinde ücret zamlarında bir sıkıntı oluşmuş, bir gün süre ile ücret zamlarını beğenmemelerinden kaynaklı bir oturum olmuştur. SASA yönetiminin devreye girmesi ile bu problem çözülmüştür”

SASA’dan kamuoyuna duyuru:
Okunma Süresi: 1 dk

İSTANBUL (AA) SASA'nın altyüklenici firmalarından birinde ücret zamları nedeniyle yaşanan sorunun sona erdiği duyuruldu.

SASA'dan yapılan açıklamada, PTA, elyaf, cips ve "low melt" elyaf tesislerinin montajlarında yaklaşık 9 bin işçinin çalıştığı belirtilerek, "300 çalışanı olan altyüklenici firmalardan bir tanesinde ücret zamlarında bir sıkıntı oluşmuş, bir gün süre ile ücret zamlarını beğenmemelerinden kaynaklı bir oturum olmuştur. SASA yönetiminin devreye girmesi ile bu problem çözülmüştür. Altyüklenici bu firmamızın çalışanları işbaşı yapıp, işlerine devam etmektedirler." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, 2024'ün ikinci yarısında üretime geçmesi planlanan yıllık 1 milyon 750 bin ton üretim kapasiteli PTA; üçüncü çeyrekte faaliyete geçecek yıllık 367 bin ton kapasiteli elyaf ile yıllık 330 bin ton kapasiteli cips; 2025 yılı ilk çeyrekte faaliyete başlayacak 52 bin 500 ton kapasiteli low melt elyaf tesislerinin montajında 9 bin çalışanın, görevlerine "gece gündüz" devam edeceği vurgulandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız