İstanbul
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4247 %0.04
55,5575 %0.70
6.605,35 %1.30
82.225,77 %0.72
Muhalif. Pakistan’da STK’ler yardımların Türkiye’ye hızlıca gönderilmesi için seferber oluyor

Pakistan’da STK’ler yardımların Türkiye’ye hızlıca gönderilmesi için seferber oluyor

Khubaib Vakfı Başkanı Nedim Ahmed Han: ”Türkiye bu vakte kadar bizim yetimlerimize baktı, camiler inşa etti, su kuyuları açtı, ramazan ve kurban dönemlerinde Pakistan halkının yanında oldu. Bugün de bizim üzerimize düşen, Türk halkının ve devletinin yanında olmaktır”

Pakistan’da STK’ler yardımların Türkiye’ye hızlıca gönderilmesi için seferber oluyor
Okunma Süresi: 2 dk

İSLAMABAD (AA) Pakistan'daki sivil toplum örgütleri, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle afetzedelere yardım ulaştırmak için adeta birbiriyle yarışıyor.

Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından hızlı şekilde mobilize olan yardım kuruluşları, bir taraftan deprem bölgelerinde sahada rol alırken diğer yandan Pakistan'da afetzedeler için gerekli ihtiyaçları karşılamak için çaba sarf ediyor.

AA muhabiri, Pakistan'daki sivil toplum örgütlerinin yetkilileriyle görüştü, onlardan yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Pakistan Türkiye Yardım Forumu oluşturuldu

Khubaib Vakfı Başkanı Nedim Ahmed Han, Türkiye'ye yardım etmenin Pakistan halkının üzerine hem tarihi hem dini hem de insani bir sorumluluk olduğunu dile getirerek "Bu insani vazifeyi yerine getirmek amacıyla Pakistan'daki kuruluşlarla Pakistan Türkiye Yardım Forumu oluşturuldu. Bu forum aracılığıyla yardımlarımızı Türkiye'ye ulaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

Han, Türkiye'nin 2005 depreminde, 2010 ve 2022'deki sellerde Pakistan'ı yalnız bırakmadığını anımsatarak "Depremden etkilenen bölgelerde insani yardım çalışmalarını başlattık. Türkiye bu vakte kadar bizim yetimlerimize baktı, camiler inşa etti, su kuyuları açtı, ramazan ve kurban dönemlerinde Pakistan halkının yanında oldu. Bugün de bizim üzerimize düşen, Türk halkının ve devletinin yanında olmaktır." diye konuştu.

Khubaib Vakfı öncülüğünde oluşturulan Türkiye Yardım Forumunun içerisinde "Muslim Hands", "Beytüsselam Refah Vakfı", "Akhuwat Vakfı", Ravalpindi Ticaret Odası, Riphah Üniversitesi ve kanaat önderleri yer alıyor.

İlk toplantılarını yapan forum üyeleri, yardımların Türkiye'ye hızlı şekilde gönderilmesi için çabalıyor.

Deprem bölgelerinde sahada faaliyetler yürütülüyor

Beytüsselam Refah Vakfı Direktörü Muhammed Faraz Hasan Seyid ise bugüne kadar Türkiye'ye bir mobil hastane, bir mobil morg ve ambulans gönderdiklerini ve Hatay'da partner kuruluşlar aracılığıyla sıcak yemek dağıttıklarını söyledi.

Seyid, Türkiye'ye hava yolu ve kara yolu aracılığıyla 100 bin battaniye, 1000 kışlık çadır ve 100 bin gıda kolisi göndermeyi planladıklarını vurguladı.

Al Khidmat Vakfı yetkililerinden Ahmad Toor, Türkiye'deki yardım faaliyetleri için yaklaşık 200 bin dolarlık bütçenin onaylandığını ve toplam 250 bin doların taahhüt edildiğini belirtti.

Toor, üst düzey yöneticilerin Türkiye'de deprem bölgesinde olduğunu ve sahada yardım çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız