İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
82.581,99 %0.92
Muhalif. Nesli tehdit altındaki alageyik ve yavruları, su içerken görüntülendi

Nesli tehdit altındaki alageyik ve yavruları, su içerken görüntülendi

Dünyada nesli tehlike altındaki hayvanlar arasında yer alan alageyikler, yavrularıyla Antalya’nın Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda bir süre otladıktan sonra göletten su içti Eşen Adası Yaban Hayvanları Üretme Yeri Şefi Ertürk Reçber: ”Alageyikler, Türkiye’nin gelecek nesillere bıraktığı en önemli miraslar arasında yer alıyor. Hem Bakanlık hem de Genel Müdürlük olarak alageyiklerin neslinin devam için çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz”

Nesli tehdit altındaki alageyik ve yavruları, su içerken görüntülendi
Okunma Süresi: 2 dk

ANTALYA (AA) SÜLEYMAN ELÇİN Dünyadaki doğal yaşam alanları sadece Antalya'nın Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olan ve nesli tehlike altında bulunan alageyikler ve yavruları, göletten su içerken görüntülendi.

Dünyada nesli kritik seviyede bulunan hayvanlar arasında yer alan alageyikler, Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içerisinde yer alan doğal yaşamlarını sürdürdükleri Eşen Adası Yaban Hayvanları Üretme Yeri'nde akşam üstü otlanırken görüntülendi.

Bölgede özgürce yaşamlarını sürdüren alageyikler ve yavruları ardından göletten su içti. Bölgede yaşayanlar tarafından "benekli geyik" olarak da bilinen alageyik ve yavruları, bir süre daha ormanlık alanda gezindikten sonra gözden kayboldu.

Alageyik ve yavrularının görüntüleri AA ekiplerince kaydedildi.

"Hiçbir şekilde parfüm ve kolonya gibi kokular kullanmıyoruz"

Eşen Adası Yaban Hayvanları Üretme Yeri Şefi Ertürk Reçber, alageyiklerin ürkek hayvanlar olduğunu ve bu nedenle oldukça zor görüldüğünü anlatarak, "Özellikle başka yerlere nakil için yakalama yapmak ya da fotoğraflarını çekmek için alageyikler tespit etmek çok zor oluyor. Bir alageyiği yakalamak için günlerce uğraşıyoruz. Onları görmek ciddi bir sabır gerektiriyor. Hiçbir şekilde parfüm ve kolonya gibi kokular kullanmıyoruz. Kokuyu alıp yaklaşmıyorlar. En ufak yabancı bir sesten irkiliyorlar." dedi.

Reçber, alageyiklerin su içme görüntülerinin değerli olduğunu ifade ederek, "Alageyikler, Türkiye'nin gelecek nesillere bıraktığı en önemli miraslar arasında yer alıyor. Hem Bakanlık hem de Genel Müdürlük olarak alageyiklerin neslinin devamı için çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Onların bu görüntüleri de bizi mutlu ediyor." diye konuştu.



Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız