İstanbul
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,4247 %0.04
55,5575 %0.70
6.605,35 %1.30
82.225,77 %0.72
Muhalif. Muş’ta gönüllü kadınlar, ”asrın felaketi”nden etkilenenler için pasta ve kek üretiyor

Muş’ta gönüllü kadınlar, ”asrın felaketi”nden etkilenenler için pasta ve kek üretiyor

Muş’ta gönüllü kadınlar, ”asrın felaketi”nden etkilenenler için pasta ve kek üretiyor
Okunma Süresi: 1 dk

MUŞ (AA) Muş'ta gönüllü kadınlar, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenenlerin gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla günlük 10 bin pasta, kek, poğaça ve çörek üretmeye başladı.

Yardım çağrılarına kayıtsız kalmayarak Muş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde bir araya gelen 60 kadın, ürettikleri unlu mamuller ile depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Muş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tahsin Oral, AA muhabirine, deprem sonrası çalışanlar ve usta öğreticilerle neler yapabilecekleri konusunda istişarelerde bulunduklarını söyledi.

İlk günlerde temel gıda, mont ve bot gibi yardım malzemelerini gönderdiklerini anlatan Oral, "İstişareler sonrası usta öğreticilerimiz, kursiyerlerimiz ve personelimizden oluşan 60 gönüllü kadın, aldığımız malzemelerle günlük 10 bin pasta, kek, poğaça ve çörek yapmaya başladı. Bunlar hem bölgedeki depremzedelere hem de enkaz altında arama kurtarma çalışmaları yapan ekiplere ulaştırılarak ihtiyaçları karşılanacak." diye konuştu.

Usta üreticilerden Şafak Yazıcı da 3 gün önce bir araya geldikleri gönüllü kadınlarla depremzedeler için pasta, poğaça ve çörek yapmaya karar verdiklerini dile getirdi.

Gönüllü kadınlardan Hülya Biçici de depremzedelere yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydederek, "Allah herkese yardım etsin. Yardımlarımız devam edecek." dedi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız