İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
82.597,00 %0.91
Muhalif. Milli takıma seçilen ablasından etkilendi hentbola başladı

Milli takıma seçilen ablasından etkilendi hentbola başladı

Amasya’da U15 Milli Takım kampına davet edilen ablasından etkilenerek hentbola başlayan ve Mini Mini Hentbol Türkiye Şampiyonası’na katılan 9 yaşındaki Hilal Arslan, gelecekte ablası gibi milli takıma çağrılmak istiyor

Milli takıma seçilen ablasından etkilendi hentbola başladı
Okunma Süresi: 2 dk

AMASYA (AA) Amasya Tatküpü Spor Kulübü Hentbol takımı oyuncusu 9 yaşındaki Hilal Arslan, 7 yaşında başladığı hentbolda ablası gibi milli takıma davet edilmek için çalışıyor.

U15 milli takım kampına davet edilen 14 yaşındaki ablası Zeynep Arslan'dan etkilenerek hentbola başlayan Hilal Arslan, Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından 1417 Ağustos tarihleri arasında Amasya'da gerçekleştirilen Mini Mini Hentbol Türkiye Şampiyonası'nda 16 sayı atarak Tatküpü Spor Kulübü formasıyla Türkiye ikincisi oldu.

Hilal Arslan, AA muhabirine, küçük yaşlarda ablasıyla birlikte zaman zaman hentbol antrenmanlarına gittiğini söyledi.

Hentbola ilgi duymaya başladığını ve ailesinin de yönlendirmesiyle 7 yaşında hentbola başladığını belirten Hilal, "Ablamla antrenmanlara gidiyordum. Orada top sektiriyordum, çalışıyordum. Sonra antrenmanlara başladım onun gibi. Sonra da böyle ilerledim. Ablam millî takıma gitti, ben de milli takıma gitmek istiyorum." diye konuştu.

Hilal Arslan, en büyük hayalinin ve hedefinin ülkesini en iyi şekilde ulusal, uluslararası alanda temsil etmek olduğunu ifade etti.

Amasya Tatküpü Spor Kulübünde oynayan ve geçen ay milli takıma davet edilen Zeynep Arslan ise, "Kardeşim de hentbolcu o da milli takımda oynamak istiyor. Benim izimden gitmesini diliyorum. Kendisi de bu dalda gayet başarılı. Başarılarının devamını diliyorum. Kardeşim ikinci sınıfta başladı. O daha erken başladı. Daha tecrübeli yaşıtlarına göre." dedi.

Kızlarını bir an olsun yalnız bırakmayan ve destekleyen baba Hayrettin Arslan ise "Zeynep U15 milli takım kampına çağrıldı. İnşallah Hilal de çağrılacak. Diğer arkadaşları da çağırıldı. Birbirlerini örnek alarak inşallah ileride ülkemizi temsil edecekler diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız