İstanbul
Az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1641 %0.06
55,1746 %-0.27
6.537,91 %-0.07
85.398,00 %0.09
Muhalif. Kırgızistan’da Bişkek Merkezi Isı ve Enerji Santrali’nde çıkan yangında 5 kişi yaralandı

Kırgızistan’da Bişkek Merkezi Isı ve Enerji Santrali’nde çıkan yangında 5 kişi yaralandı

Kırgızistan’da Bişkek Merkezi Isı ve Enerji Santrali’nde çıkan yangında 5 kişi yaralandı
Okunma Süresi: 2 dk

BİŞKEK (AA) Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, evlere sıcak su ve kışın ısıtma hizmeti sağlayan Bişkek Merkezi Isı ve Enerji Santrali'nde (Merkezi Isıtma Kurumu) çıkan yangında 2'si ağır 5 kişinin yarandığı bildirildi.

Başkentte bazı hükümet üyeleri ile ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla, yangına ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Enerji Bakan Yardımcısı Nasipbek Kerimov, "Bişkek Merkezi Isı ve Enerji Santrali'nde gece saat 03.06'da kaza meydana geldi. Kaza sonucu çıkan yangında bazı cihazlar kullanım dışı kaldı." dedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Mederbek İsmailov, yangında 2'si ağır 5 kişinin yaralandığını bildirdi.

Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeyev, Merkezi Isıtma Kurumunda olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini ve durumun ülke yönetiminin kontrolünde olduğunu belirtti.

Olayla ilgili komisyon kurulduğunu ifade eden Ajikeyev, kazada sabotaj ve teknik arıza ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti.

Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı da olay nedeniyle başkentteki tüm okulların çevrim içi eğitime geçtiğini duyurdu.

Başkent Bişkek'teki kreşler de tatil edilirken, hastanelerde rutin ameliyatlar ertelendi.

Cumhurbaşkanı Caparov olay yerine geldi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, kazanın yaşandığı Bişkek Merkezi Isı ve Enerji Santrali'ni ziyaret ederek bilgi aldı.

Caparov, Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev ile hastanedeki yaralılara da ziyarette bulundu.

Kazakistan'daki temaslarını yarıda keserek Bişkek'e dönen Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov ve bazı bakanlar, toplantı yaparak, sorunun ivedilikle giderilmesi için talimat verdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinin, santrale ilişkin paylaştığı dron görüntüsünde, yangın sonucu zarar gören büyük bir bina dikkati çekti.

Kurumda 5 yıl önce yine kaza olmuştu

Bişkek Merkezi Isı ve Enerji Santrali'nde Ocak 2018'de bir arıza meydana gelmiş, başkentteki apartmanlar, hastaneler, okullar ile kreşlere 5 gün sıcak su ve ısıtma hizmeti verilememişti.

Açılan soruşturmada, dönemin başbakanı, cumhurbaşkanı ve diğer birçok devlet yetkilisine yolsuzluk suçu yöneltilmişti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız