İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3493 %0.18
55,3599 %-0.07
6.637,13 %1.39
82.691,40 %-0.43
Muhalif. KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Yozgat’ta ziyaretlerde bulundu:

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Yozgat’ta ziyaretlerde bulundu:

”Bizim için ana vatan Türkiye’dir. Ne Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyidir ne Avrupa Birliği’dir. En büyük Türkiye’dir ve Türk dünyasının birlikteliğidir, beraberliğidir”

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Yozgat’ta ziyaretlerde bulundu:
Okunma Süresi: 2 dk

YOZGAT (AA) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, "Bizim için ana vatan Türkiye'dir. Ne Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyidir ne Avrupa Birliği'dir. En büyük Türkiye'dir ve Türk dünyasının birlikteliğidir, beraberliğidir." dedi.

Töre, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan'ı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Kıbrıs Adası'nın Doğu Akdeniz bölgesinde Türk milleti için çok önemli olduğunu söyledi.

Doğu Akdeniz'de Kıbrıs davasının çok ileri boyutlarda savunulduğunu anlatan Töre, "Milli davanın gereği olarak da biz orada KKTC devletini ilan ettik ve bu devlete 'Ne Mutlu Türk'üm' diyen herkesin sahip çıkması lazım ve yüreğinde 'Ne mutlu Türk'üm diyene' ifadesini taşıyan insanların KKTC'yi ziyaret etmesini bekliyoruz. Milli davamız da Kıbrıs'ta ileri boyutlarda hem Cumhurbaşkanımız tarafından hem ana vatan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, hükümetimiz tarafından ciddi bir şekilde desteklenmektedir. Davamız birdir, ülkümüz birdir. İnşallah Türkiye çok daha güçlü olacak." diye konuştu.

"Türk ordusu adada ev sahibidir"

Töre, Kıbrıs'taki milli davayı canlarıyla kanlarıyla buralara getirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"96 yıl Mehmetçiğin Kıbrıs'a çıkmasını bekledik. 1878’den 96 yıl sonra Türkiye adaya yeniden Mehmetçiklerini gönderdi. Türk ordusu adaya geldi. 20 Temmuz sabahı şafak vakti geldiler. Artık adadan ayrılmayacaklar. Bütün dünya Türk ordusunun adadan çıkması için uğraşıyor. Ama Türk ordusu artık adada ev sahibidir. Garanti ve ittifak anlaşmaları çerçevesinde Türk ordusu adadadır. KKTC de bizim milli devletimizdir, bu devletimizden vazgeçmemiz artık söz konusu değildir. Dolayısıyla hem devletimize hem ordumuza sahip çıkarak ve denizlerde de haklarımızı koruyarak Kıbrıs Adası'nda da haklarımızı koruyarak yola devam edeceğiz. Bütün dünya uğraşsın, dursun. Bizim için ana vatan Türkiye'dir. Ne Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyidir ne Avrupa Birliği'dir. En büyük Türkiye'dir ve Türk dünyasının birlikteliğidir, beraberliğidir. Yola devam edeceğiz. Nerelerden geçtik, nerelere geldik, bundan sonrası daha kolaydır diye inanıyorum."

Yozgat Valisi Özkan da Töre'yi misafir etmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "KKTC bizlerin bir parçası, kalbi, bizlerin bir yanıdır. KKTC'nin bugünlerinde emeği olanlara teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Töre, daha sonra Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar'ı da ziyaret etti.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız