İstanbul
Az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1568 %0.05
55,1789 %-0.27
6.545,24 %0.04
85.634,25 %0.30
Muhalif. KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, TİKA Başkanı Kayalar’ı kabul etti

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, TİKA Başkanı Kayalar’ı kabul etti

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, TİKA Başkanı Kayalar’ı kabul etti
Okunma Süresi: 2 dk

LEFKOŞA (AA) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bazı temaslar için Lefkoşa'da bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar'ı kabul etti.

KKTC Cumhurbaşkanlığı ofisinde gerçekleşen görüşmede, TİKA Lefkoşa Ofis Koordinatörü Havva Pınar Özcan da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Tatar, kabul sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye ile bağların artması bakımından da 61 ülkede yer alan TİKA’nın KKTC’deki varlığının önemine dikkati çekerek, daha güçlü bir Türkiye'nin daha güçlü bir KKTC anlamına geldiğini belirtti.

Tatar, Kıbrıs’ta Türk varlığının sonsuza kadar devam etmesi, KKTC’nin Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk devleti olarak varlığını sürdürmesi ve bir sonraki neslin geleceğe güvenle yürüyebilmesi için TİKA’nın ülkesinde yaptığı projelerin önemine işaret ederek, " TİKA, KKTC için değerli ve önemli bir kuruluştur. TİKA'ya KKTC’nin tarihini, kültürünü paylaşacak ve üretkenliğini arttıracak şekilde yürüttüğü çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

TİKA Başkanı Serkan Kayalar da ziyarette Tatar'a kurumun yurt dışı çalışmaları hakkında bilgi vererek, Kıbrıs Türkünün yaşamını kolaylaştırmak için ürettikleri projelerle ellerinden geleni yaptıklarını aktardı.

TİKA Lefkoşa Ofisi'ne önem verdiklerini vurgulayan Kayalar, KKTC'ye yönelik projelerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız