İstanbul
Az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1722 %0.01
55,2548 %0.01
6.546,15 %0.07
85.968,00 %-0.41
Muhalif. Hamas yöneticilerinden Naim, Gazze’deki durumu ”soykırım” olarak nitelendirdi

Hamas yöneticilerinden Naim, Gazze’deki durumu ”soykırım” olarak nitelendirdi

Hamas yöneticilerinden Naim, Gazze’deki durumu ”soykırım” olarak nitelendirdi
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Hamas yöneticilerinden Basim Naim, İsrail'in, Gazze'ye yönelik saldırıları kapsamında gıda, elektrik ve ilaç gibi gerekliliklere de izin vermediğine dikkati çekerek, "Bugün geldiğimiz noktada olayı anlatabileceğimiz tek bir kavram var, o da bu bir toplu, bilinçli soykırımdır." dedi.

ÖNDER Ankara İmam Hatipliler Derneğinin Gazze'deki duruma ilişkin düzenlediği programda konuşan Naim, etkinlik için yetkililere teşekkür etti.

Naim, İsrail'in, Birleşmiş Milletlerde (BM) tanındığı zaman, başkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulması ve ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan Filistinlilerin dönüşüne yönelik alınan kararların uygulanmadığını hatırlattı.

İsrail'in Filistin meselesiyle ilgili çeşitli planlarının olduğunu belirten Naim, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, bölge ülkeleriyle "iyileştirme süreci" kapsamında dünyaya Filistin'i "İsrail'in iç meselesi" olarak kabul ettirmeye çalıştığını vurguladı.

Naim, Gazze üzerinde 18 yıldır devam eden İsrail ablukasının oradaki insanların tamamını etkilediğini belirtti.

"İsrail, Gazze'deki insanlara hayvan gibi muamele etti"

Gazze nüfusunun çoğunluğunu çocukların ve kadınların oluşturduğunun altını çizen Naim, "İsrail, Gazze'deki insanlara tam anlamıyla hayvan gibi muamele etti." diye konuştu.

Naim, Gazze'nin, yıllardır süren ablukayla "açık hava hapishanesi" haline geldiğini söyledi.

7 Ekim süreci sonrasında İsrail'in 3 temel hedefi olduğunu belirten Naim, bunları "Gazze'de veya İsrail'e karşı direniş durumunda olan bütün hareketleri tam olarak yok etmek, Gazze'deki halkın tamamını farklı bölgelere göç etmeye zorlamak ve Hamas'ın esir aldığı kişileri kurtarmak" olarak sıraladı.

Naim, 7 Ekim sonrasında Gazze'nin yüzde 70'lik kısmının yok edildiğini kaydederek, okullar, kiliseler, camiler ve hastaneler gibi kamusal alanların İsrail tarafından hedef alındığının altını çizdi.

"Bu bir bilinçli soykırımdır"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kapsamında, gıda, elektrik ve ilaç gibi gerekliliklere izin vermediğine dikkati çeken Naim, "Bugün geldiğimiz noktada olayı anlatabileceğimiz tek bir kavram var, o da bu bir toplu, bilinçli soykırımdır." ifadelerini kullandı.

Naim, İsrail'in Gazze'ye yönelik süregelen saldırılarının sosyal medyanın eksikliği nedeni ile geçmiş dönemlerde fazla görülemediğini kaydetti.

Uluslararası Adalet Divanında (UAD), Güney Afrika'nın İsrail'e yönelik açtığı soykırım davasına da değinen Naim, "Mazlum halkların sesi ilk defa dünyada duyulmaya başlandı." şeklinde konuştu.​​​​​​​

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız