İstanbul
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,2047 %0.06
55,3227 %-0.21
6.546,55 %-0.56
84.110,41 %-1.77
Muhalif. HAK EMEKDER’den HAKİŞ’e ziyaret

HAK EMEKDER’den HAKİŞ’e ziyaret

HAKİŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan: ”Tüm emeklilerimizi HAK EMEKDER çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz”

HAK EMEKDER’den HAKİŞ’e ziyaret
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Yeni kurulan HAK Emekliler Derneği (HAK EMERDER) Başkanı Bayram Altun ve beraberindeki heyet, HAKİŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'a ziyarette bulundu.

HAKİŞ'ten yapılan açıklamaya göre Arslan, ziyarette yaptığı konuşmada, derneğin kuruluşundan duyduğu memnuniyeti belirterek emekli maaşları, intibak yasası, aylık bağlama oranları başta olmak üzere yaşlılık aylığı bağlanan bütün emeklilerin sorunlarının çözümü için birlikte hareket edileceğini ifade etti.

HAKİŞ teşkilatına çağrıda bulunan Arslan, "Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın üyesi olarak emekli olmuş
işçi kardeşlerimiz başta olmak üzere yaşlılık aylığı bağlanan tüm emeklilerimizi HAK EMEKDER'e üye olması için çağrı yapıyor, tüm emeklilerimizi HAK EMEKDER çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz." dedi.

Her yıl HAKİŞ'e bağlı sendikalara üye binlerce işçinin emekli olduğunu belirten Arslan, bu işçilerin taleplerini dile getiren bir çatı altında toplanma konusunda yoğun taleplerin söz konusu olduğunu aktardı.

Arslan, bu talebin karşılanması konusunda dernek kurucularının sorumluluk aldıklarını dile getirerek, bundan ötürü kendilerini tebrik etti.

İşçi ve BağKur emeklilerinin, maaş, intibak yasası ve aylık bağlanma oranları gibi ciddi sorunları olduğuna işaret eden Arslan, bu sorunların çözümü için derneğin gereken mücadeleyi vereceğini, HAKİŞ olarak, kendilerinin de bu mücadeleye destek olacaklarını bildirdi.

Arslan, ilerleyen günlerde HAKİŞ'e bağlı bir emekli sendikasının da kurulacağını açıkladı.

"Emeklilerin sorunlarını en kısa sürede çözmek için mücadele edeceğiz"

HAK EMEKDER Başkanı Bayram Altun ise HAKİŞ çatısı altında bulunmanın gurur verici olduğunu belirterek derneği, 15 milyona yakın işçi ve BağKur emeklisinin taleplerini dile getirmek için kurduklarını söyledi.

HAKİŞ ile işbirliği içinde hareket edeceklerini vurgulayan Altun, konfederasyonun kendilerine gerekli desteği vereceğinden emin olduklarını anlattı.

Altun, "81 ilin tamamında örgütlü büyük HAKİŞ ailesinin gücüyle işçi ve BağKur emeklilerimizin sorunlarını en kısa sürede
kamuoyunda gündeme getirerek çözüme kavuşturmak için mücadele edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız