İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3442 %0.18
55,3178 %-0.15
6.626,78 %1.23
82.490,01 %0.16
Muhalif. Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay’dan Gümrük Birliği açıklaması:

Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay’dan Gümrük Birliği açıklaması:

”Dışişleri Bakanlığı, Gümrük Birliği’nin modernizasyonu ve vize konularında yoğun bir çalışma içinde”

Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay’dan Gümrük Birliği açıklaması:
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Dışişleri Bakanlığı'nın "Gümrük Birliği'nin modernizasyonu ve vize" konularında yoğun bir çalışma içinde olduğunu belirtti.

Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından, iş dünyası ve yabancı misyon temsilcilerini bir araya getirmek amacıyla Etnografya Müzesi'nde "ASO Büyükelçilikler Resepsiyonu" düzenlendi.

ASO Başkanı Seyit Ardıç'ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'daki diplomatik misyon temsilcileri, milletvekilleri, bürokratlar ve iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı.

Küresel ekonomide yavaşlama olduğunu, dünyada sanayi ve ticaret alanında mücadele olduğunu anlatan Bozay, dünyanın "kural temelli uluslararası düzenden kuralsızlık temelli uluslararası düzensizliğe" geçiş tehlikesinin olduğunu aktardı.

"Bütün bu gelişmelerin ortasında da ülkemiz bulunuyor." diyen Bozay, zorluklar karşısında Türk iş insanlarının mücadeleci yapısına güvendiklerini, Türkiye'nin ticaret faaliyetlerinin her geçen gün daha da arttığını dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın "Gümrük Birliği'nin modernizasyonu ve vize" konularında yoğun bir çalışma içinde olduğunu söyleyen Bozay, "Türkiye'nin ileriye dönük, Türkiye Yüzyılı'nda yapacaklarında tüm ülkeleri, tüm dostları yanımızda görmek istiyoruz." dedi.

"Yeşil mutabakat ve dijital gündemin" Türkiye için çok önemli olduğunu dile getiren Bozay, dijitalleşme konusunda "atıl kalan nüfusun" harekete geçirilmesi ve mesleki eğitim önemine dikkati çekti.

Türkiye'nin "tedarik ve değer zincirlerinin geçtiği yollarda" varlığını vurgulayan Bozay, güncel, tartışılan yeni yolların Türkiye'ye "evrilmesi" için sanayinin önemini vurguladı.

Mehmet Kemal Bozay, iklim değişikliğinin gelecekte yol açabileceği etkilere işaret ederek, Türkiye'nin enerji, gıda ve su gibi konularda yoğunlaşarak dönüşüme hazır olması gerektiğini söyledi.

Türk diplomatların, ülke ticaretinin gelişmesi için de çalıştıklarını kaydeden Bozay, Afrika kıtasında yeni temsilcilikler açılmasının Türk iş insanlarının bölgeye açılmasına da yönelik olduğunu sözlerine ekledi.

Resepsiyon, dans gösterisi ve müzik dinletisiyle sürdü.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız