İstanbul
Az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1896 %0.07
55,2201 %0.01
6.529,37 %-0.19
85.529,98 %-1.37
Muhalif. DEİK TürkiyeLibya İş Konseyi Başkanlığına yeniden Murtaza Karanfil seçildi

DEİK TürkiyeLibya İş Konseyi Başkanlığına yeniden Murtaza Karanfil seçildi

DEİK TürkiyeLibya İş Konseyi Başkanlığına yeniden Murtaza Karanfil seçildi
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) TürkiyeLibya İş Konseyi Başkanlığı görevine seçildi.

Karanfil Group'tan yapılan açıklamaya göre, DEİK TürkiyeLibya İş Konseyi Başkanı olarak göreve başladığı 2020 yılında Libya'yı Türkiye'nin Afrika'daki en büyük pazarına dönüştürme hedefiyle yola çıkan Karanfil, bugün gerçekleştirilen seçimlerde üçüncü kez başkan seçilerek, güven tazeledi.

Karanfil'in görev süresince, salgının olumsuz etkilerine rağmen, Türkiye ile Libya arasındaki ticaret hacmi sürekli artış gösterdi. Karanfil, yaklaşık 500 yıllık tarihi bağları olan iki ülkenin yakınlaşmasını ve işbirliği seviyesini üst düzeye çıkartacak çalışmalar yapmayı planlıyor.

Buna göre, müteahhitlik sektöründe bir kamuözel ortaklık şirketinin kurulması, barter sisteminin devreye geçirilmesi, yeni işbirliği alanlarının oluşturulması, transit ticaret ve Afrika'nın ürün tedarikinde Libya'nın merkez ülke konumuna getirilmesi, turizm ve sağlık alanında vize serbestliğinin sağlanması başta olmak üzere birçok başlıkta yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

"Libya, Türkiye için Afrika'ya geçiş kapısı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Murtaza Karanfil, Libya'nın Türkiye için Afrika kıtasına geçiş kapısı olduğunu vurguladı.

Karanfil, ""Türkiye, jeopolitik olarak dünyada merkezi bir noktada. Libya da hem Avrupa’nın hem de neredeyse Afrika’nın kalbine gidecek bir noktada. Dolayısıyla her türlü ticarette Libya doğal bir iş kapısı. Bu yeni dönemde hem Libya’nın hem de Türkiye’nin fayda sağlayacağı olumlu bir atmosferin olacağına inancım tam." ifadelerini kullandı.




Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız