İstanbul
Az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1604 %0.06
55,1666 %-0.29
6.540,09 %-0.04
85.399,97 %0.08
Muhalif. Bezmialem Vakıf Üniversitesinden 6 Şubat depremleri anma programı

Bezmialem Vakıf Üniversitesinden 6 Şubat depremleri anma programı

Rektör Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu: ”Deprem ülkemizin gerçeği, biz depremi davet etmedik, deprem her zaman hayatımızda oldu ve var olmaya devam edecek. Önemli olan bu yaşanan acıları, korkuları göğüslemek, afetlere hazırlıklı olmak”

Bezmialem Vakıf Üniversitesinden 6 Şubat depremleri anma programı
Okunma Süresi: 3 dk

İSTANBUL (AA) Bezmialem Vakıf Üniversitesince, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden binlerce vatandaşın anısına "Farkında Mıyız?" başlıklı program düzenlendi.

Üniversitenin Abdülhamid Oditoryumu'ndaki programda konuşan Rektör Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, bir yıl önce bugün herkeste kaygı, korku ve telaşın hakim olduğunu söyledi.

Yaşanan felaketin sadece ülkede değil, uluslararası camiada da çok ses getirdiğini aktaran Kazancıoğlu, şöyle konuştu:

"Bu süreçte kurum olarak arzu ettiklerimizi yapmak adına gerekli çalışmaları başlattık. Ancak o bölgede yaşananları tam olarak hissetmek mümkün değil. Ailesinin yaşadığı köyün olduğu gibi yıkıldığı meslektaşlarımla da karşılaştım. İnsanlar sadece ailelerini değil köklerini de kaybettiler bu depremde. Deprem ülkemizin gerçeği, biz depremi davet etmedik, deprem her zaman hayatımızda oldu ve var olmaya devam edecek. Sadece depremi değil kısa bir süre önce Kovid19 salgınıyla da bütün insanlık karşı karşıya kaldı. Bu senaryoları artırmak mümkün. Acılar ve felaketler her zaman var, olmaya da devam edecek. Önemli olan bu yaşanan acıları, korkuları göğüslemek, afetlere hazırlıklı olmak."

Afetlerde Gönüllülük Bilgilendirme Programı

Bezmialem Arama Kurtarma Ekip Lideri Dr. Öğretim Üyesi Özcan Erdoğan da ilk günün şokunu atlattıktan sonra kurumda toplanan yardımları ve gönüllülerin gitme taleplerini koordine etmek adına 'Afetlerde Gönüllülük Bilgilendirme Programı"nı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Erdoğan, bu süreçte deprem bölgesine gitmek isteyen her birimden toplam 1006 personelin kendilerine başvurduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Ailesi bölgede yaşayan öğrencilerimiz, mezunlarımız ve personelimizle iletişime geçtik. Kurumumuz çatısı altında ayni ve nakdi bağış yapmak isteyen personeli organize ettik. AFAD ve Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçerek ihtiyaç dahilinde sağlık personelimizden oluşan ilk kafileyi bölgeye gönderdik. Giden ekiplerimizin arasında çeşitli birimlerden hocalarımız, yöneticilerimiz ve idari personelimiz yer aldı. Hep birlikte tek yürek olduk ve yaraları sarmaya çalıştık."

"Ekibimle vatandaşlarımıza yardım ettik"

Eyüpsultan Afet Yönetimi Ekip Amiri Hasan Söker ise ekip olarak yaklaşık 3 yıldır faaliyette olduklarını belirterek, yurdun çeşitli yerlerindeki afetlerde görev aldıklarını söyledi.

Söker, 6 Şubat depremlerinde yaklaşık 10 gün bölgede aktif olarak arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını aktararak, şöyle devam etti:

"Ekibimle vatandaşlarımıza yardım ettik. Döndükten sonra 'Deprem ülkesinde yaşıyoruz ve buna hazırlıklı olmak için neler yapabiliriz? dedik. Eyüpsultan Belediyesi olarak buna yönelik bir eğitim alanı oluşturduk. Okullarda, kamu kurumlarında, özel firmalarda afet farkındalık eğitimleri veriyoruz. Uygulamalı olarak arama kurtarma eğitimleri düzenliyoruz."

Anma programı kapsamında deprem bölgesinden karelerin yer aldığı özel bir fotoğraf sergisi de düzenlendi.

Programa, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Afet Hemşirelik Kulübü ve Toplum Gönüllüleri Kulüpleri öğrencileri de katıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız