İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
82.678,65 %0.37
Muhalif. Bakan Bak, gençleri GSB Gençlik Merkezleri’ne davet etti

Bakan Bak, gençleri GSB Gençlik Merkezleri’ne davet etti

Bakan Bak, gençleri GSB Gençlik Merkezleri’ne davet etti
Okunma Süresi: 2 dk


ANKARA (AA) Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, katılım sayısı bu yıl 10 milyona yaklaşan GSB Gençlik Merkezleri'ne daha fazla gencin gelmesi için davette bulundu.

Bakan Bak, gençlik merkezilerinin bu yaz da gençlerin buluşma noktası olduğuna dikkati çekerek, "Gençlerimizi, her alanda kendilerini geliştirmeye yönelik eğitimlerin ücretsiz verildiği gençlik merkezlerimize bekliyoruz. Gençlerimiz, kendini ifade ederken, arkadaş çevresini genişleteceği, çeşitli atölye ve etkinliklerle akran ilişkilerini kuvvetlendireceği ve özellikle kendini keşfedebileceği bir yaz dönemi geçiriyor." ifadelerini kullandı.

Osman Aşkın Bak, gençlerin çok daha başarılı ve özgüvenli bireyler olmaları için her zaman yanlarında olduklarını, bundan sonra da onları desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.


81 ilde 464 Gençlik Merkezi


81 ilde toplam 464 Gençlik Merkezi'ne bu yıl ilk 7 ayda 10 milyona yakın katılım oldu.

Sayısı 363'e ulaşan Genç Ofisler de gençlik merkezlerine ulaşamayan gençlere yönelik faaliyet sürdürüyor.

Gençlik merkezleri; el sanatları atölyesiyle, müzik sınıflarıyla, kütüphanesiyle, sinema salonlarıyla, inovasyon sınıflarıyla, dinlenme odasıyla, sohbet ve oyun odalarıyla, tenis kortu, futbol ve basketbol sahalarıyla hizmet veriyor.

Atölyeler bulundukları il ve ilçeye göre farklılık gösteriyor, gençlerin istekleri doğrultusunda dizayn edilebiliyor. 12 genç bir araya gelerek bir atölye açılmasını talep edebiliyor. Gençler, haftanın 7 günü gençlik merkezlerinden ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor.

Gençlik merkezlerine katılmak isteyenler ise başvurularını "www.gencizbiz.gsb.gov.tr" internet üzerinden yapabiliyor.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız