İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1640 %0.07
55,0543 %-0.49
6.565,19 %0.34
86.314,00 %1.56
Muhalif. Altınbaş Üniversitesi’nin dil edinme atölyesine 105 ülkeden öğrenciler katıldı

Altınbaş Üniversitesi’nin dil edinme atölyesine 105 ülkeden öğrenciler katıldı

Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ömer Rafi Çiçek: ”Çok uluslu öğrencilerimizi, çok farklı uluslara mensup konuşmacılarla bir araya getiriyoruz”

Altınbaş Üniversitesi’nin dil edinme atölyesine 105 ülkeden öğrenciler katıldı
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nda, 105 farklı ülkeden gelen öğrencilerin birbiriyle kaynaştığı, farklı kültürleri tanıttıkları dil edinme programı düzenledi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, yabancı dil edinimini kültür, edebiyat ve tarihle harmanlıyor. 105 ülkeden gelen uluslararası öğrencilerinin hem Türkiye'ye hem de birbirlerine uyumlarını kolaylaştırıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ömer Rafi Çiçek, dil ediniminin sadece yeni kelimeleri öğrenmekle sınırlı olmadığını, aynı zamanda yeni bir dünya görme fırsatı da sunduğunu belirtti.

Farklı dilleri edinme sürecinin, dilin yapısal özelliklerini keşfetmekle başladığını aktaran Çiçek, "Dil ve kültür arasındaki sıkı bağ, toplum değerlerini, normlarını ve tarihini yansıtıyor. Biz de buna dayanarak çok uluslu öğrencilerimizi, çok farklı uluslara mensup konuşmacılarla bir araya getiriyoruz. Onların hem akademik hem de Türkiye'deki tecrübelerini birbirlerine aktarmalarını sağlıyoruz. Hem öğrencilerin kelime dağarcıklarını genişletiyor hem de farklı kültürleri anlama ve saygı duyma becerilerine katkı sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çiçek, amaçlarının, öğrencilerinin çok dillilik ve kültürlülük bağlamında daha zengin, anlayışlı ve küresel bir bakış açısını yakalamaları olduğunu belirterek, "Dil, tarihsel ve kültürel bir bağlam içinde şekillendiği için güçlü bir araç oluyor. 'Rafi ve Arkadaşları' adını verdiği bu ders modelinde sınıf içinde farklı kültürlere ait yemekleri de yaptık, tariflerini birbirleriyle paylaştık, şarkılar söyledik. Öğrencilerimiz kendilerine ait olanı paylaşma ve aktarma konusunda daha hevesli oluyorlar." açıklamasında bulundu.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız