İstanbul
Az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1604 %0.06
55,1666 %-0.29
6.540,09 %-0.04
85.399,97 %0.08
Muhalif. 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN BİRİNCİ YILI Kahramanmaraş’ta depremi hasarsız atlatan hastanede 5 bin 500 bebek dünyaya geldi

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN BİRİNCİ YILI Kahramanmaraş’ta depremi hasarsız atlatan hastanede 5 bin 500 bebek dünyaya geldi

Türkiye’yi derinden etkileyen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’taki Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, şehirdeki yıkıma rağmen hasar almayarak hizmete devam etti Başhekim Yardımcısı Arslan: ”Afetin yaralarının sarılması adına deprem anından itibaren gücümüzün yettiğince sağlık hizmetlerini devam ettirdik. Bu süreç içerisinde hastanemizde 5 bin 500 doğum oldu”

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN BİRİNCİ YILI  Kahramanmaraş’ta depremi hasarsız atlatan hastanede 5 bin 500 bebek dünyaya geldi
Okunma Süresi: 2 dk

KAHRAMANMARAŞ (AA) SİNAN DORUK Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'taki Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde 6 Şubat 20231 Şubat 2024 tarihleri arasında 5 bin 500 bebek dünyaya gözlerini açtı.

Onikişubat ilçesinde, deprem sürecini hasarsız atlatan Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin ek hizmet binası depremzedelere sağlık hizmeti sunulmasında önemli rol aldı.

İki büyük depremi yaşayan kentte ilk üç hafta acil durum hastanesi olarak da kullanılan hastanede, enkazdan çıkarılan yaralılara müdahale edildi.

Hastanenin Başhekim Yardımcısı Güven Arslan, AA muhabirine, depremlerin ilk anından itibaren sağlık hizmetlerini aksatmadan görev yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Afetin ardından yapılan kontrollerde binanın sağlam olduğunun tespit edilmesi üzerine yaralı depremzedelerin hastanenin ek hizmet binasına getirildiğini belirten Arslan, kadın doğum ve çocuk hastalıklarının yanı sıra branş gözetmeksizin depremzedelerin ameliyatlarının yapıldığını aktardı.

Acil servislerde 357 bin muayene yapıldı

Arslan, 6 Şubat'ta çok büyük bir afet yaşandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu afet karşısında çok şükür hastanemiz ayakta kaldı. Bu vesileyle yaklaşık üç hafta kadar acil durum hastanesi olarak kullanıldı. Hastanemiz normalde kadın hastalıkları, doğum ve çocuk ek hizmet binası olarak kullanılıyor. Fakat depremin ardından hastanemizde her şeye, her duruma bakıldı. Hatta depremden sonraki yaklaşık 10 gün içinde hastanemizde doğum, ameliyatlar ve acil hizmeti kesintisiz devam etti. Yaklaşık üç haftanın sonunda artık kadın doğum ve çocuk hastalıkları olarak hizmet vermeye devam ettik."

Hastanenin çocuk acil servisinde 2023'te 315 bin, kadın doğum acil servisinde ise 42 bin muayene yapıldığını vurgulayan Arslan, "Afetin yaralarının sarılması adına deprem anından itibaren gücümüzün yettiğince sağlık hizmetlerini devam ettirdik. Bu süreç içerisinde hastanemizde 5 bin 500 doğum oldu. Hastanemiz tam teşekküllü kadın doğum ve çocuk hastanesi, bugün de yine aynı şekilde devam ediyoruz. Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde hepimiz birinci derecede yakınlarımızı, akrabalarımızı, birçok vatandaşımızı kaybettik. Böyle bir depremi Allah hiçbir millete, devlete, ülkeye yaşatmasın." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız