İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,1681 %0.07
54,9957 %-0.59
6.560,23 %0.27
85.847,45 %1.05
Muhalif. 4. Uluslararası Irak Kitap Fuarı, ”Adı Filistin Oldu” temasıyla kapılarını açtı

4. Uluslararası Irak Kitap Fuarı, ”Adı Filistin Oldu” temasıyla kapılarını açtı

4. Uluslararası Irak Kitap Fuarı, ”Adı Filistin Oldu” temasıyla kapılarını açtı
Okunma Süresi: 2 dk

BAĞDAT (AA) Irak'ın başkenti Bağdat'ta bu yıl "Adı Filistin Oldu" temasıyla 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Irak Kitap Fuarı, kapılarını kitapseverlere açtı.

Filistinli Şair Mahmud Derviş'in "Bu toprakta" isimli şiirinin dizelerinden esinlenilerek "Adı Filistin Oldu" temasıyla düzenlenen fuarda, "Gazze", "Kudüs" ve "Cenin" ismi verilen salonlarda sergilenen binlerce eser kitapseverlerle buluştu.

Fuara katılan yayıncılardan Settar Muhsin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını göstermek için fuarın bu yıl Filistin temasıyla düzenlendiğine işaret etti.

Gazze halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını ifade eden Muhsin, "Bu tür etkinlikler Iraklı kitap okuyucularında Gazze'de yaşananlarla ilgili farkındalık uyandırmayı hedefliyor. Filistin bizim kalbimizdedir. Irak halkı, Filistin davasıyla yeni değil, 1948'den beri zihinsel, ekonomik, siyasi ve toplumsal olarak ilgileniyor. Birçok gencimiz de Filistin için canını verdi." diye konuştu.

Fuara katılan "Ahvar Yayıncılık"ın sahibi Emced Yasin de, Uluslararası Irak Kitap Fuarı'nda bu yıl Gazze'de yaşananlara dikkat çekildiğini belirterek, "Hepimizin esas davası olan Filistin'i desteklemek için bu tema seçildi." dedi.

Fuar, 10 gün boyunca kitapseverlerin ziyaretine açık olacak

"Arap Filistin Edebiyatçılar ve Yazarlar Sendikası" üyesi Gazzeli Nasır Abdullah, fuarın bu yıl Filistin temasıyla düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek şunları kaydetti:

"Açık, katliam ve soykırımın üzerinden 130 gün geçti ancak uluslararası toplumun tavrı utanç verici. Biz, yaklaşık 100 yıldır özgürlük ve bağımsızlık için savaş veriyoruz. Siyonistlere 'kendini savunma' bahanesiyle destek veren uluslararası toplum da bu çirkin suça ortak oldu."

Fuarın basın danışmanı Yasir esSalim, 350'den fazla yerli ve yabancı yayın evinin standı bulunan fuarda 1 milyondan fazla kitabın sergilendiğini belirtti.

Salim, 10 gün boyunca kitapseverlerin ziyaretine açık olacak fuarda Türkiye ile ilgili siyaset, edebiyat ve tarih kitaplarının yanı sıra IrakTürkiye ve Türkiye ile bölge ülkelerinin ilişkilerini konu alan kitapların da bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız