İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3979 %0.03
55,6494 %-0.18
6.644,78 %1.51
82.646,00 %0.87
Muhalif. PKK/YPG sebebiyle Irak’taki kamplarda kalan ve evlerine dönemeyen Suriyeliler yardım bekliyor

PKK/YPG sebebiyle Irak’taki kamplarda kalan ve evlerine dönemeyen Suriyeliler yardım bekliyor

Domiz 1 Kampı sakini Suriyeli sığınmacı Dilyar Dara: ”Kampta bulunan gençlerin çoğunun yardıma ihtiyacı var. İşe ihtiyacı var. Ancak kamp içinde iş bulunamıyor ve yardım kuruluşları da yardım etmiyor” Bir başka kamp sakini Suriyeli İmad Mışo: ”Bir gün Suriye’nin durumu iyileşirse, siyasi sorunlar çözülürse, silahlı gruplar (PKK) kalmazsa ülkemize dönebiliriz”

 PKK/YPG sebebiyle Irak’taki kamplarda kalan ve evlerine dönemeyen Suriyeliler yardım bekliyor
Okunma Süresi: 2 dk

DUHOK (AA) EKİP Suriye'deki iç savaşta terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki bölgelerden kaçıp Irak’taki çeşitli şehirlerde yapılan kamplara sığınan ve terör örgütü nedeniyle evlerine dönemeyen Suriyeliler yardım bekliyor.

Duhok Göç ve Göçmen İdaresi Müdürlüğü’nün verilerine göre, Duhok sınırları içerisinde 115 bin Suriyeli sığınmacı mevcut.

Kentte toplam 20 sığınmacı kampı bulunuyor. Bunlardan Domız 1, Domız 2, Berdereş, Gevilan ve Akre kamplarında Suriyeli sığınmacılar kalıyor.

Domiz 1 Kampı'nda 29 binden fazla Suriyeli sığınmacı ikamet ediyor. Zorlu kamp şartlarında yaşayan sığınmacılar kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

"Suriye'de silahlı gruplar (PKK) kalmazsa ülkemize dönebiliriz"

Domiz 1 Kampı sakini Suriyeli sığınmacı Dilyar Dara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Kampta bulunan gençlerin çoğunun yardıma ihtiyacı var. İşe ihtiyacı var. Ancak kamp içinde iş bulunamıyor ve yardım kuruluşları da yardım etmiyor.” dedi.

Dara, bazı hastaların tıbbi yardıma ihtiyacı olduğunu ancak gerekli imkanın sağlanamadığını dile getirdi.

Bir başka kamp sakini İmad Mışo da yaklaşık 10 yıldır bu kampta yaşadığını söyledi.

Mışo, “Bir gün Suriye’nin durumu iyileşirse, siyasi sorunlar çözülürse, silahlı gruplar (PKK) kalmazsa ülkemize dönebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş yardımları azalttı

Kamp Müdürü Zana Muhammed ise “RusyaUkrayna savaşının başlamasıyla bu kamplarda yardım faaliyetleri yürüten yardım kuruluşlarının çoğu çalışmalarını durdurdu ve Ukrayna’ya gitti.” diye konuştu.

ABD'den silah ve eğitim desteği gören terör örgütü PKK/YPG, Suriye topraklarının dörtte birinden fazlasını işgal ediyor.

Fırat'ın doğusundaki bölgelerde varlık gösteren teröristler, ayrıca Münbiç ve Tel Rıfat ilçelerini de işgalinde tutuyor.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız