İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5444 %0.06
49,6681 %0.03
5.770,25 % 0,30
91.962,65 %-1.177
Ara
Muhalif. YAŞAM Okul için pratik ve sağlıklı öğle yemeği önerileri: Beyni besleyen tarifler

Okul için pratik ve sağlıklı öğle yemeği önerileri: Beyni besleyen tarifler

Spor ve aktiviteler arasında çocukların enerjisini yüksek tutmak için dengeli öğle yemekleri hazırlamak kolay ve keyifli olabilir. Protein, sebze, meyve ve süt ürünleriyle zenginleştirilen öğle yemekleri akademik performansı artırıyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Okul için öğle yemeği hazırlamak zor olmak zorunda değil. Spor ve tüm aktiviteler devam ederken, yiyecekleri önceden hazırlamak sabahları evden çıkmayı kolaylaştırabilir. Dengeli bir öğle yemeğinin akademik performansı artırdığı kanıtlanmıştır. Enerji ve beyin fonksiyonlarını destekleyen besinlerle dolu bir öğle yemeği, genç zihinlerin daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olabilir.

Öğle yemeği hazırlarken tüm besin gruplarını (protein, süt ürünleri, tahıllar, meyve ve sebzeler) dahil etmek önemlidir. Protein, gün boyunca tokluk sağlar; dilimlenmiş tavuk veya hindi göğsü, peynir küpleri, humus, sade yoğurt ve haşlanmış yumurta gibi seçenekler ideal alternatiflerdir.

Meyveler doğal tatlılık sağlar. Üzüm, orman meyveleri, elma, muz ve portakal gibi seçenekler öğle yemeklerine renk ve lezzet katar. Sebzeler ise bir sos veya ezmeyle sunulduğunda çocuklar için daha cazip hale gelir; minik havuçlar, salatalıklar, çeri domatesler, kereviz sapları ve dolmalık biberler tercih edilebilir. Süt ürünleri ise güçlü kemikler için önem taşır; süt, peynir, yoğurt veya süzme peynir eklemek faydalıdır.

Haftalık öğle yemeği fikirleri arasında şunlar yer alıyor:

Hindi ve peynirli rulolar, üzüm ve havuç

Haşlanmış yumurta, simit, elma dilimleri ve peynir küpleri

Fıstık ezmesi ve jöle, meyve tabağı, tel peynir ve salatalık

Sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek için ipuçları:

Çocukları dahil edin: Haftalık meyve veya sebze seçimlerini çocuklara bırakın

Değişiklik yapın: Menüleri haftalar ilerledikçe çeşitlendirin

Basit tutun: Sabahları meyve ve sebzeleri önceden dilimleyin

Önerilen pratik bir tarif:

1 adet çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış elma

1 su bardağı vanilyalı az yağlı yoğurt

1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın

1/4 su bardağı kuru meyve ve kuruyemişli granola

Hazırlanışı:

Ellerinizi, yüzeyleri ve mutfak eşyalarını yıkayın. Orta boy bir kapta yoğurt ve tarçını karıştırın. Elmaları ekleyip karıştırın. Karışımı iki kaseye bölün ve üzerine granola ekleyin.

Kaitlynn Henninge, OSU Extension Wayne County’de aile ve tüketici bilimleri eğitimcisi olarak öneriler sunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *