İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5831 %-0.05
49,6171 %-0.05
5.738,20 % 0,02
90.407,46 %-0.334
Ara
Muhalif. YAŞAM Hollanda’nın Sağlık Ekibi Yardım İçin Türkiye’ye Geldi

Hollanda’nın Sağlık Ekibi Yardım İçin Türkiye’ye Geldi

Hollanda’nın Sağlık Ekibi Yardım İçin Türkiye’ye Geldi

Okunma Süresi: 2 dk

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay gibi illerde hissedilen deprem, adeta yıkıma yol açtı.

Depremin ilk saatlerinden itibaren ise devletin tüm birimleri teyakkuz haline geçti. Bir yandan çalışmalar sürerken diğer yandan da her taraftan deprem bölgesine yardım yağdı. Bu yardımlardan biri de Türkiye Kick Boks Federasyonu Profesyonel İcra Kurulu Üyesi ve Octagon Türkiye Başkanı Serdar Gökkaya’dan geldi. İçişleri Bakanlığı ve Gökkaya öncülüğünde, 45 kişilik doktor ve hemşirelerden oluşan sağlık ekibi depremzedelerin yaralarını sarmak için Türkiye'ye getirildi.

TÜRK HALKI EL ELE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE 

Octagon Türkiye Başkanı Serdar Gökkaya “Çok acı bir duygu. Türkiye’nin bu günlerini atlaması için elimizden gelen desteği göstermeye hazırız. Buradayız ve yaraları hep birlikte saracağız. Deprem bölgesinde koordinasyon ve gerekli iletişimi sağlamak için hep afet bölgesindeydik. Bizler de el birliği ile destek amaçlı Hollanda’dan 45 kişilik bir sağlık ekibinin gelmesine öncülük ettik. Gerekli tüm ekipmanlar getirildi.

Bu süreçte başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere kamu ve kuruluşlar desteğini hiç esirgemedi. Aynı zamanda yaralı insanların tedavileri; Kahramanmaraş Spor Kulübü ile Ülkü Ocakları sayesinde Yörük Selim Hastanesi’nde ve 12 Şubat Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Gelen ekibin konaklamasından organizasyonuna kadar tüm süreçte yanımızda oldular. Hollandalı hekimler çok organize olmuş bir şekilde çalıştı, bu çok önemli idi. Depremzedeler de Hollanda’dan gelen hekimlerin Türkiye’ye desteğinden çok memnun kaldı. Asrın felaketinde yaraları en aza indirmek için elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *