UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimi sonrası Galatasaray’ın rakipleri belli oldu. Sarı-kırmızılılar; Liverpool, Manchester City, Eintracht Frankfurt, Atletico Madrid, Bodo/Glimt, Ajax, Monaco ve Union SG ile aynı grupta yer aldı.
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu kura çekimi sonrası yaptığı açıklamada, Galatasaray’ın avantajlı bir gruba düştüğünü belirtti. Hacıosmanoğlu, “Galatasaray iyi bir kura çekti. Gruptan çıkacağına şahsen inanıyorum. Birinci torbadan deve dişi rakipler gelmedi. Liverpool, eski Liverpool değil. Bana göre güzel kura çekti” ifadelerini kullandı.
Hacıosmanoğlu ayrıca, Fenerbahçe’nin elenmesine de değinerek, “Dün akşam Fenerbahçe talihsiz elenmeseydi iki Türk takımının kurasını izlemek ayrı zevk verirdi. Avrupa’da mücadele eden tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.
Seçim sürecine de değinen Hacıosmanoğlu, kızının kendisine Dünya Kupası hedefini hatırlattığını belirterek, “İlk iki maçta iki galibiyet alırız inşallah ve iyi başlarız. Bu genç jenerasyonla Dünya Kupası’na gideriz inşallah” şeklinde konuştu.