İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,5660 %0.06
54,7991 %0.09
6.214,46 % 0,28
63.686,27 %1.67
Muhalif. SPOR TFF açıkladı: Çipli top Süper Lig'de ne zaman kullanılacak?

TFF açıkladı: Çipli top Süper Lig'de ne zaman kullanılacak?

Dünya Kupası'nda kullanılan çipli top teknolojisi için Türkiye'deki takvim netleşti. TFF, uygulamanın başlayacağı tarihi açıkladı.

TFF açıkladı: Çipli top Süper Lig'de ne zaman kullanılacak?
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Dünya Kupası'nda kullanılan çipli top teknolojisinin Trendyol Süper Lig'de uygulanacağı tarihi açıkladı. TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, sistemin ne zaman devreye gireceğini duyurdu.

Çipli top için tarih belli oldu

Türk futbolunda teknolojik altyapının geliştirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren TFF, Dünya Kupası'nda kullanılan yenilikleri Süper Lig'e taşımaya hazırlanıyor.

TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, TRT Spor'a yaptığı açıklamada, Dünya Kupası'nda kullanılan teknolojilerin Türkiye'de de hayata geçirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Otyakmaz, "Diğer federasyonlara da örnek olması açısından bütün yenilikleri kullanmak istiyoruz" ifadelerini kullanırken, gündemdeki uygulamalardan birinin de çipli top teknolojisi olduğunu söyledi.

Süper Lig'in ikinci yarısında kullanılacak

Futbolseverlerin merak ettiği çipli top uygulamasının hayata geçirileceği dönem de netleşti. Otyakmaz, sistemin kurulumu için çalışmaların sürdüğünü ve altyapının hazırlanmasının ocak ayını bulacağını açıkladı.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından çipli top teknolojisinin 2026-2027 Trendyol Süper Lig sezonunun ikinci yarısında, ocak veya şubat aylarında kullanılmaya başlanması planlanıyor.

Projenin sonraki sezondan itibaren ise kapsamının genişletilerek tüm maçlarda uygulanması hedefleniyor.

FIFA'dan finansal destek istenecek

Çipli top sisteminin yanı sıra kullanılacak ilave kamera teknolojileri, TFF açısından önemli bir maliyet oluşturacak. Federasyon, projenin finansmanına katkı sağlanması amacıyla FIFA'dan destek talep edecek.

FIFA'dan destek alınamaması durumunda da projenin rafa kaldırılması düşünülmüyor. TFF'nin kendi kaynaklarını oluşturarak gerekli teknolojik yatırımı tamamlaması ve uygulamayı planlanan tarihte devreye alması hedefleniyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız