İstanbul
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0139 %0.12
56,1125 %0.06
6.740,80 %0.33
84.546,80 %0.49
Muhalif. SPOR Ankara'da Berfu Cengiz fırtınası: Milli tenisçi şampiyonlukla döndü

Ankara'da Berfu Cengiz fırtınası: Milli tenisçi şampiyonlukla döndü

Başkentte düzenlenen Türk Telekom Ankara Açık WTA 125 turnuvasında korta çıkan milli sporcu Berfu Cengiz, finalde Sırp rakibini devirerek kupanın sahibi oldu.

Ankara'da Berfu Cengiz fırtınası: Milli tenisçi şampiyonlukla döndü
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Milli tenisçi Berfu Cengiz, Ankara'da düzenlenen Türk Telekom Ankara Açık WTA 125 Tenis Turnuvası'nda sergilediği üstün performansla şampiyonluğa ulaştı. Topspin Tennis Academy Bilkent'in ev sahipliğinde gerçekleşen final mücadelesinde Sırp raket Teodora Kostovic ile karşı karşıya gelen Cengiz, zorlu geçen maçın ardından mutlu sona ulaşan taraf oldu.

İlk seti 6-2 kaybederek maça istediği başlangıcı yapamayan milli sporcu, ikinci sette oyun disiplininden kopmayarak 6-4'lük skorla durumu eşitledi. Final setinde ise rakibine 7-5 üstünlük kuran Cengiz, toplamda 2-1'lik skorla turnuvayı zirvede tamamladı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen törende şampiyonluk kupasını Türk Telekom CEO'su ve Genel Müdürü Ebubekir Şahin takdim etti.

Ankara'da Berfu Cengiz fırtınası: Milli tenisçi şampiyonlukla döndü

Zorlu bir süreçten zirveye

Maç sonu duygularını paylaşan Berfu Cengiz, Türkiye'de ve Ankara'da kupa kaldırmanın kendisi için çok özel olduğunu vurguladı. İki yıl önce yaşadığı ağır sakatlık nedeniyle kariyerinin tehlikeye girdiğini hatırlatan Cengiz, tekrar kortlara dönüp şampiyonluk yaşamanın büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti. Evindeki ilk finalinde kupaya uzanmanın kendisi için bir başlangıç niteliği taşıdığını belirten başarılı sporcu, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Mansour Bahrami'den unutulmaz gösteri

Turnuvanın final gününde tenis dünyasının efsane isimlerinden Mansour Bahrami de sahne aldı. Dolu tribünler önünde gerçekleştirdiği gösteri maçıyla izleyicilere keyifli anlar yaşatan Bahrami, turnuvanın organizasyon kalitesine övgüler yağdırdı. Ankara seyircisinin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren efsane isim, turnuvada iki Türk oyuncunun yarı finalde yer almasının Türk tenisi adına çok değerli bir gelişme olduğunu belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız