İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5250 %0.05
49,6577 %0.12
5.776,09 % 0,40
92.313,50 %-1.025
Ara
Muhalif. SPOR Ali Koç’tan TFF ve hakem açıklaması: Bir yapı yıkılırken yeni bir yapı inşa ediliyor

Ali Koç’tan TFF ve hakem açıklaması: Bir yapı yıkılırken yeni bir yapı inşa ediliyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Riva’da yaptığı toplantının ardından sert açıklamalarda bulundu. Koç, hakem ve VAR yönetimiyle ilgili ciddi eleştirilerde bulunarak, “Bir yapı yıkılmaya çalışılırken, belki de yeni bir yapı inşa ediliyor” dedi.

Okunma Süresi: 2 dk

Trendyol Süper Lig’in 1. haftasında ertelenen Fenerbahçe-Alanyaspor maçının ardından, sarı-lacivertli kulüp başkanı Ali Koç, hakem Cihan Aydın ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu’yu hedef alan açıklamalar yapmıştı. Seçim çalışmalarına kısa bir ara veren Koç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TFF’nin Riva’daki merkezinde toplantı yaptı.

Toplantı sonrası açıklama yapan Ali Koç, özellikle 4 büyük kulübün maçlarına atanan hakemlerin tecrübe ve tarafsızlık düzeylerinin incelenmesi gerektiğini vurguladı. Koç, “Mevcut MHK başkanının hakemlere yaptığı baskı ve manipülatif söylemler kabul edilemez. Hakemler üzerindeki müdahaleler, futbolun güvenilirliğini zedeliyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Koç, TFF ve MHK’ya yönelik sert eleştirilerini şöyle sürdürdü:
“Bir yapı yıkılmaya çalışılırken, belki de yeni bir yapı inşa ediliyor. Biz buraya kelle almaya gelmedik. Ama dikkat edilmezse kellenizin alınacağı şekilde bir hakemlik müessesesi yönetiliyor. Sokaktaki halkı rahatsız eden unsurlar var; futbol da bunlardan biri olmasın. Herkes istisnasız sahada hakemin konuşulmadığı bir oyun istiyor.”

Koç, mevcut MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’ya da sert sözlerle yüklendi:
“Mevcut MHK başkanı ile sorunlar çözülmez. Doğru dürüst bir MHK ve liyakat sistemi ile yetişmiş hakemler olmalı. UEFA’ya hakem yollamak için önce kendi bahçemizi düzeltmemiz gerekiyor.”

Ali Koç, toplantının ardından federasyonun iyi niyetini görmek istediğini belirterek, seçim öncesi yapılan müdahalelerin ve hakem gönderimlerinin hesabının sorulacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *