Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2026-2027 Trendyol Süper Lig sezonunun "Adnan Süvari Sezonu" adıyla oynanacağını açıkladı.
TFF Yönetim Kurulu, Türk futboluna önemli katkılar sunan teknik direktörler ve eski millî futbolcuların anısını yaşatmak amacıyla sürdürülen sezon isimlendirme uygulaması kapsamında bu kararı aldı.
Türk futboluna damga vuran isimlerden biri
1926 yılında Aydın'da doğan Adnan Süvari, teknik direktörlük kariyerine Karşıyaka'da başladı. Daha sonra görev yaptığı Göztepe ile Türk futbol tarihinin en önemli Avrupa başarılarından bazılarına imza attı.
Süvari yönetimindeki Göztepe, 1968-1969 sezonunda UEFA Fuar Şehirleri Kupası'nda yarı finale, 1969-1970 sezonunda ise UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek finale yükseldi. Böylece Adnan Süvari, bir Türk takımını Avrupa kupalarında yarı finale taşıyan ilk Türk teknik direktör olarak tarihe geçti.
Göztepe ile kupalar kazandı
Adnan Süvari döneminde Göztepe, 2 Türkiye Kupası ve 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanarak kulüp tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşadı. Süvari, 1966-1968 yılları arasında Göztepe'yi çalıştırırken aynı zamanda A Millî Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğünü de üstlendi.
TFF'de de önemli görevler üstlendi
Teknik direktörlük kariyerinin yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde de çeşitli görevlerde bulunan Adnan Süvari, farklı dönemlerde yönetim kurulu üyeliği ve asbaşkanlık yaptı. TFF, yeni sezonun "2026-2027 Trendyol Süper Lig Adnan Süvari Sezonu" adıyla oynanacağını duyurarak tüm kulüplere başarılı bir sezon temennisinde bulundu.