İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5331 %0.06
49,6506 %-0.02
5.761,49 % 0,15
91.968,40 %-1.468
Ara
Muhalif. SAĞLIK “Sadece küçük bir atıştırma” demeyin: 21.00 sonrası yemek yiyenler dikkat!

“Sadece küçük bir atıştırma” demeyin: 21.00 sonrası yemek yiyenler dikkat!

Saat 21.00’den sonra atıştırmak göbek yağlanmasını, iltihaplanmayı ve kötü kolesterolü tetikliyor. Uzmanlar, sağlıklı yiyeceklerin bile gece tüketildiğinde risk oluşturduğunu belirtiyor.

Okunma Süresi: 1 dk

Uzmanlar, saat 21.00’den sonra yemek yemenin karın yağlanması, iltihaplanma ve olumsuz kolesterol seviyeleriyle doğrudan ilişkili olduğunu açıkladı. Sağlıklı atıştırmalıkların bile gece tüketildiğinde ciddi riskler oluşturabileceği vurgulandı.

King’s College London’dan Profesör Sarah Berry, insanların yaklaşık %30’unun gece dokuzdan sonra atıştırdığını belirterek, bunun özellikle göbek bölgesinde yağ birikimi, kan lipitlerinde bozulma ve iltihaplanmada artışa yol açtığını söyledi. Küçük gibi görünen atıştırmaların, günlük kalorinin üçte birine kadar katkıda bulunabileceği ifade edildi.

Profesör Berry, sağlıklı besinlerin bile geç saatlerde tüketildiğinde aynı riskleri taşıdığını belirterek, yemek zamanlamasının içeriği kadar önemli olduğunu vurguladı. Beslenme biliminde giderek önem kazanan “krono beslenme” yaklaşımının, vücudun biyolojik saatine uygun zamanlarda yemek yemeyi önerdiği kaydedildi.

Uzmanlar, 21.00’den sonra atıştırmalardan kaçınılması gerektiğini, özellikle uyumadan önce yenen yiyeceklerin kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol riskini artırabileceğini belirtiyor. En ideal yaklaşımın, akşam 20.00’den sonra yemek yememek ve öğün düzenini biyolojik saatle uyumlu şekilde planlamak olduğu bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *