İstanbul
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,0720 %0
51,3492 %0.23
7.361,85 % 0,08
69.837,60 %-0.22
Muhalif. KÜLTÜR SANAT Tarama Ucu, Temmuz’da yine deli dolu

Tarama Ucu, Temmuz’da yine deli dolu

Ustalar ile gençlerin, geleneksel ile yeninin harmanlandığı çizgi roman ve karikatür kültürünün dijital dergisi Tarama Ucu, Temmuz ayındaki ikinci sayısında Galip Tekin dosyasıyla okurlarıyla buluşuyor.

Okunma Süresi: 3 dk

Dijital çizgi roman dergisi Tarama Ucu, Temmuz ayındaki ikinci sayısında Galip Tekin özel sayısıyla okurlarıyla buluşuyor. 

Galip Tekin Özel Sayısı

Tarama Ucu’nun ikinci sayısında 7 Temmuz 2017 tarihinde 59 yaşında hayatını kaybeden ve Türkiye’de çizgi roman denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Galip Tekin anılıyor.

Dosyada Galip Tekin’in yazıp çizdiği öykülerden örneklerin yanı sıra, Galip Tekin’in yazdığı, Ergün Gündüz’ün çizdiği “7. Gün” adlı öykü de yer alıyor. Ayrıca Vedat Özdemiroğlu, Atilla Atalay, Aslı Yazıcıoğlu, Ferit Güleç, Töre Sivrioğlu ve Efsun Gülay yazılarıyla Galip Tekin’i anıyorlar. Erol Ahmet Turan ise Galip Tekin portresi ile dosyaya katkı sağlıyor.

Vedat Özdemiroğlu: Rahmetli ustamız Galip Tekin için, “Bu ülkenin gördüğü en güzel halüsinasyon” dedi doktor arkadaşım Aykut Arın. Ne güzel cümle.

Aslı Yazıcıoğlu: Çok ince bir işçiliği olduğu için onun yarım saat kullanıp kenara koyduğu bir tarama ucu, aslında Galip Tekin’in sihirli mürekkebine batırılmış yepyeni bir tarama ucuydu. Biz onu oradan alalım diye oraya bırakılmıştı. 

Ferit Güleç: Tam bir Hocaydı. “Öğrenci!” demeye bayılırdı… Umarım orada tarama ucu, mürekkep ve kağıt bulabiliyordur... Çünkü o çizmeden yapamaz, biliyorum...

Töre Sivrioğlu - Ferit Güleç: Galip Tekin “Bilim Kurgu” hikâyeleriyle kurduğu yeni mitolojisini fantastik hikâyelerle yıkarken; hem sanatsal kurgusunda ikircikli bir zenginlik oluşturuyor hem de dinsel tabulara sadece materyalist bir pencereden değil metafizik olarak da eleştiri getiriyordu.



Yeniler, devam edenler

Tarama Ucu, Temmuz sayısında yine çizgi roman ve karikatür dünyamızın önemli isimleri ile genç çizerlerini bir araya getiriyor. Her sayısında başlayıp biten, devam eden ve yeni başlayan pek çok hikayeyle Tarama Ucu, merak, ilgi ve keyifle okunan bir dergi serüveni vaat ediyor.

Her sayfasının heyecanla çevrileceği dergide eski-yeni pek çok isim, yazı ve çizimleri ile hayal dünyanıza sesleniyor.

Mahir Ünsal Eriş’in yazdığı, Ferit Güleç’in çizdiği “Edhem Bey”, Sinem Keskinel’in yazdığı, Aslı Yazıcıoğlu’nun çizdiği “Halit Bey’in Eksantrik Hikayesi” ve Zafer Temoçin’in yazıp çizdiği “Dergim Var Dünyadan Büyük” adlı uzun soluklu öyküler ikinci bölümleriyle devam ediyor.

Erhan Baş, Behiç Pek, Öğünç Ersöz, Ender Özkahraman, Onur Karadurmuş, Turgut Yüksel, Ergün Gündüz, Eda Oral, Ahmet Aslan, Ömürden Bakaçhan, Resul Ertaş, Bahadır Boysal, Sencer (Yazan: Gani Müjde), Furkan Özçoban, Hatice Kübra Erişir çizgileriyle; Atilla Atalay, Nazan Kuzgunkaya, Pınar Erkan, Vedat Özdemiroğlu, Barış Soydan, Sezar İnceoğlu ve İlker Ekiz de yazılarıyla Tarama Ucu’nun Temmuz sayısında yer alıyorlar.

Dergi taramaucu.com’dan okunabiliyor

Adını mürekkebe batırdıktan sonra kağıt üzerinde çıkardığı ses ile çizerlerin kadim dostu olan “tarama ucu”ndan alan derginin Yayın Yönetmenliğini Erdal Belenlioğlu, Sanat Yönetmenliğini Fenni Özalp üstleniyor. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız