İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5099 %0.01
49,4910 %-0.22
5.768,99 % 0,28
89.303,10 %-3.853
Ara
Muhalif. KÜLTÜR SANAT Hollywood yas tutuyor: Oscar’lı efsane Diane Keaton 79 yaşında hayatını kaybetti

Hollywood yas tutuyor: Oscar’lı efsane Diane Keaton 79 yaşında hayatını kaybetti

“Annie Hall” ve “The Godfather” gibi unutulmaz filmleriyle sinema tarihine damga vuran Oscar ödüllü oyuncu Diane Keaton, 79 yaşında yaşamını yitirdi.

Okunma Süresi: 1 dk

Hollywood’un en saygın isimlerinden, Oscar ödüllü Amerikalı oyuncu Diane Keaton, 79 yaşında hayatını kaybetti. Keaton’ın ailesi, vefat haberini doğrularken bu zor süreçte gizlilik talebinde bulunarak ek bir açıklama yapılmayacağını bildirdi.

Sinemaya 1970 yılında “Aşıklar ve Diğer Yabancılar” filmiyle adım atan Keaton, 1972’de “The Godfather” (Baba) filminde Marlon Brando ve Al Pacino ile başrolü paylaşarak büyük çıkış yakaladı. Filmde canlandırdığı Kay Adams-Corleone karakteriyle hafızalara kazındı.

Aynı dönemde yönetmen ve oyuncu Woody Allen ile “Tekrar Çal, Sam” filminde rol alan Keaton, kısa süren birlikteliklerinin ardından Allen ile uzun yıllar sürecek sanatsal bir dostluk kurdu. İkilinin birlikte çalıştığı 1977 yapımı “Annie Hall”, Keaton’a hem Oscar hem Altın Küre kazandırdı ve sinema tarihinin en ikonik romantik komedilerinden biri oldu.

1980’ler ve 1990’larda “Baby Boom”, “Father of the Bride” ve “First Wives Club” gibi filmlerle kariyerini zirvede sürdüren Keaton, 2003 yılında Jack Nicholson ile başrolü paylaştığı “Something’s Gotta Give” filmiyle ikinci Altın Küre’sine uzandı.

Hayatının son dönemini Kaliforniya’da geçiren Diane Keaton, zarafeti, özgün tarzı ve güçlü kadın karakterleriyle sinema tarihine silinmez bir iz bıraktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *