İstanbul
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,5860 %-0.48
47,7946 %-0.42
4.352,20 % -1,39
117.498,53 %0.591
Ara
Muhalif. KÜLTÜR SANAT Bodrum Loft’ta “I Was Here”: Doğanın içinde unutulmaz bir sanat deneyimi

Bodrum Loft’ta “I Was Here”: Doğanın içinde unutulmaz bir sanat deneyimi

Sanat ve doğayı benzersiz bir atmosferde bir araya getiren Bodrum Loft, bu yaz da uluslararası çağdaş sanatın önde gelen isimlerini ağırlıyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Dünyaca ünlü Almine Rech Galeri, Paris, Brüksel, Londra, New York, Monako ve Şanghay’dan sonra ilk kez Türkiye’de, “I Was Here (Buradaydım)” sergisiyle izleyicinin karşısına çıkıyor.

Artsa Danışmanlık kurucusu Selcan Atılgan küratörlüğünde gerçekleşen bu özel seçki, 10 Temmuz – 31 Ağustos 2025 tarihleri arasında ziyaretçilerini Demirbükü Koyu’nun doğayla iç içe, dingin atmosferinde ağırlayacak.

Zamana İz Bırakan Sanatçılar

Sergide, insanın doğaya ve zamana bıraktığı izlere odaklanan eserler, dünyanın dört bir yanından gelen altı önemli sanatçının imzasını taşıyor:
•    César Baldaccini: Günlük nesneleri dev heykellere dönüştürmesiyle tanınan sanatçı, ikonik Pouce (başparmak) eseriyle yer alıyor. Hem bireysel hem de kolektif hafızaya kazınan jestleri anıtsallaştırıyor.
•    Agustín Cárdenas: Bronz, mermer ve ahşapla yarattığı organik, sembolik formlarda; figüratif geleneğe karşı bir başkaldırı ve zamanla şekillenen bir ruh hali gözlemleniyor.
•    Alejandro Cardenas: Sürreal ve sade bir estetikle şekillenen figüratif heykelleriyle, insanın ötesinde bir varoluş halini temsil ediyor.
•    En Iwamura: Japon “Ma” felsefesinden beslenen heykelleri, mizah, ritüel ve belirsizliği bir arada taşıyarak izleyiciye felsefi bir boşluk deneyimi sunuyor.
•    Tia-Thuy Nguyen: Ölü meşe ağaçlarını kumaşlarla yeniden hayatlandıran sanatçı, Budist felsefeden ilhamla; şefkatli dönüşüm, annelik ve maneviyat temalarını işlerken, yaşamla ölüm arasında asılı kalan bir “nefes” yaratıyor.
•    Ryan Schneider: Yükselen tanrılar ve kültürel ritüellere referans veren figürleriyle, hikâye anlatmak yerine hikâyeyi bizzat taşıyor.

Varoluşun Sessiz Tanığı: I Was Here

“I Was Here (Buradaydım)” sergisi, insanın yaşadığı mekânlarda bıraktığı izleri; bedene bürünmüş formlar, kültürel göndermeler ve sessiz bir hatırlama eylemi üzerinden ele alıyor. İzleyiciyi kendi varlığını sorgulamaya, geçmişin izlerini hissetmeye ve doğayla bütünleşen sanatsal bir farkındalığa davet ediyor.


Sanatla Doğanın Kesiştiği Yer: Bodrum Loft

Demirbükü Koyu’nda konumlanan Bodrum Loft, her sezon olduğu gibi bu yıl da yalnızca mimarisi, gastronomisi ve doğasıyla değil; ev sahipliği yaptığı ulusal ve uluslararası sanat etkinlikleriyle de dikkat çekiyor. Daha önce KÖNIG Galerie, Perrotin ve Thaddaeus Ropac gibi galerilere kapılarını açan Bodrum Loft, 2025 yazında da çağdaş sanatın nabzını tutmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *