İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,0475 %0.05
50,3372 %-0.24
6.138,99 % 2,46
92.930,79 %1.546
Ara

Sana ne benim yılbaşımdan

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Sana ne benim yılbaşımdan

Bu yılbaşı bütün Türkiye’de çok sönük geçti. Başta İstanbul olmak üzere bütün kentlerde yılbaşı kutlamaları ya hiç yapılmadı ya da son derece cılız diyebileceğimiz eğlenceler düzenlendi. Nedenini sorarsanız... AKP iktidarı yılbaşı kutlamalarının İslam dinine aykırı olduğunu düşünüyor, kültürümüze zarar verdiği inancıyla açıktan olmasa da bunları engellemeye çalışıyor.

En bariz örnek Ankara’da Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği genelgeyle yılbaşı kutlamalarının yapılmamasını, okul binalarının süslenmemesi gerektiğini bildirmesiydi. Diyanet İşleri Başkanlığı da bir fetva yayınlayarak yılbaşı kutlanmasının dinimize, örf ve adetlerimize aykırı olduğunu buyurdu.

Meslektaşım Can Ataklı’dan öğrendim. Geçmiş yıllarda İstanbul’da kimi tarihi binalar yılbaşı dekorlarıyla süslendiği halde bu yıl bunlar ya yapılmamış ya da dikkat çekmeyecek biçimde olmuş. Can Ataklı merak edip sorunca şu gerçek ortaya çıkmış:

Meğer Anıtlar Kurulu bütün tarihi bina sahiplerine yılbaşı süslemeleri yapılmaması için yazı göndermiş.

Yıllardır anlatıyoruz da dinleyen kim? Yılbaşı ayrı, Hıristiyan aleminin Noel bayramı ayrı. Yılbaşı kutlamalarına karışma hakkını kendinizde nasıl görüyorsunuz? Ayrıca ülkemizde, hala bir avuç kalsalar da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Hıristiyanlar yaşıyor. Onların Noel kutlamaları sizi neden ilgilendiriyor?

Hatırlıyorum. Bizim siyasal İslamcılar yıllar önce 31 Aralık tarihini Mekke’nin fethi ilan etmişlerdi. Her 31 Aralık’ta Mekke’nin fethi kutlamaları yapıyorlardı. Ancak Hicri Takvim’e göre her yıl aylar ve günler değiştiği için 31 Aralık’ı tutturamadılar; sonunda da bu kutlamalardan vaz geçmek zorunda kaldılar.

İnsanlar kapkara bir ortamda yaşamaktan bıktı, usandı. Hiç olmazsa Yılbaşı’nda biraz olsun neşelenmek, eğlenmek, güzellikler görmek istiyor. Daha iyi anlamanız için sizlere bir kaç örnek vereyim. Geçenlerde başörtülü iki genç kız sokaktaki bir çiçek satıcısından, özellikle Noel süslemelerinde kullanılan “kokina” dediğimiz bitkiden bir kaç demet aldı. Bir başka gün bir alışveriş merkezinin çam süsleri satan dükkanında besbelli mütedeyyin olan, gene başı kapalı bir kaç kadın bir hayli alışveriş yaptı.

Ama hayır! Kendi dünyanıza, hayat tarzınıza uymayan herkesi baskı altında tutmak elinizdeki en önemli araç. Milli eğitim müdürlükleri, Diyanet’i bir yana bıraktım. Siyasal İslamcı terör örgütü IŞİD yılbaşı gecesi lokantalar ve eğlence mekanlarına  bombalı saldırı düzenleyecek söylentisiyle hem mekan işletmecileri ve çalışanlarını zarara uğrattınız hem de insanlara korku salarak evlerine kapanmaya mecbur ettiniz.

Yılbaşı’nın ertesi günü olan 1 Ocak’ta da Galata Köprüsü’nde Filistin’e destek mitingi düzenleyerek oylarınızı konsolide etmeye çalıştınız. Olmuyor kardeşim. Yirmi birinci yüzyılın birinci çeyreğini geride bıraktığımız günümüzde işler artık din üstünden siyaset yaparak yürümüyor. Siz batan ekonomiyi, bir türlü frenlenemeyen enflasyonu, insanların açlık sınırında yaşamasını nasıl düzelteceksiniz, ondan haber verin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *