İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12
89.249,05 %-3.635
Ara
Muhalif. KENT HABERLERİ Sur Kültür Yolu Festivali Lezzete de Doyurdu

Sur Kültür Yolu Festivali Lezzete de Doyurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Diyarbakır’da düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında gastronomi dünyasının önde gelen yerli ve yabancı şeflerinin katılımı ile bir gezi etkinliği düzenlendi.

Okunma Süresi: 2 dk

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Diyarbakır’da düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında gastronomi dünyasının önde gelen yerli ve yabancı şeflerinin katılımı ile bir gezi etkinliği düzenlendi.

Gastro Diyarbakır Buluşmaları bünyesinde gerçekleştirilen etkinlik, murtuğa, özel Diyarbakır peynirleri, pekmezli yumurta, şilleki, Diyarbakır Çöreği ve tamamen Diyarbakır’a ait tatlardan oluşan bir kahvaltı ile başladı. Şeflerin büyük ilgi gösterdiği kahvaltının ardından güneş enerjisi ile çalışan tekneler aracılığıyla Eğil Baraj Gölü gezisi gerçekleştirildi.

Ardından dünyada madencilik tarihinin ve ekmeğin 12.000 yıllık tarihi serüveninin başlangıç noktası kabul edilen ve tarihe ışık tutan Çayönü Kazı Alanı ziyaret edildi. Kazı Başkanı Prof. Dr. Aslı Erim Özdoğan’ın anlatımı ile gerçekleşen ziyarette kazı alanı hakkında detaylı bilgiler verildi.

Ekmeğin tarihini bizzat yerinde dinlemekten memnun olduğunu dile getiren şefler, Mirkut ritüeli simülasyonunu da deneyerek ziyareti sonlandırdılar. Gezinin ardından misafirler, Suriçi gezisine katılarak Diyarbakır’ın önemli tarihi noktaları olan Hasan Paşa Hanı, Demirciler Çarşısı, Marangozlar Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Kaleiçi, Keçi Burcu gibi yerleri gezdiler. Diyarbakır’ın büyülü dokusu ve farklı atmosferinden etkilenen ziyaretçiler akşam yemeği için Hancı Restoran’da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın da katılımı ile bir araya geldiler.



Burada şef Şeyhmus Doğan’ın hazırladığı ve tamamı Diyarbakır mutfağına ait özel lezzetlerin olduğu menü misafirlere sunuldu. Yemeğin ardından memnuniyetlerini dile getiren şefler, Diyarbakır mutfağı ve hazırlanan özel menüden son derece memnun kaldıklarını dile getirdiler. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın şeflerle özel olarak ilgilenip sohbet ettiği gece, duayen şeflerin Diyarbakır mutfağı ile ilgili görüşlerini dile getirmesi ile son buldu.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Kaynak: BHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *