İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.651,36 %-1.12
Muhalif. KÜLTÜR SANAT Mezopotamya'nın incisi Mardin'de kültür şöleni başladı

Mezopotamya'nın incisi Mardin'de kültür şöleni başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, 23'üncü durağı olan Mardin'de kapılarını sanatseverlere açtı.

Mezopotamya'nın incisi Mardin'de kültür şöleni başladı
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye genelinde yürüttüğü Kültür Yolu Festivali serisi, bu kez tarihi dokusu ve çok kültürlü yapısıyla öne çıkan Mardin'e ulaştı. 17-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival, şehrin dokuz farklı noktasında toplam 172 ayrı etkinliğe ev sahipliği yapacak. Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi'nde düzenlenen açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ve çok sayıda davetli katıldı.

Mezopotamya'nın kültür rotası

Açılışta konuşan Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Mardin'in turizm açısından taşıdığı stratejik öneme dikkat çekerek, şehrin inanç ve kültür rotalarıyla Türkiye'nin en özel destinasyonlarından biri olduğunu vurguladı. Dokuz gün sürecek festival kapsamında konserlerden gastronomi buluşmalarına kadar geniş bir yelpazede etkinlikler sunulacağını belirten Yazgı, 30'dan fazla lezzet noktasında Türkiye'nin önde gelen şeflerinin Mardin mutfağını dünyaya tanıtacağını ifade etti. Esnafın yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazgı, hedeflenen turizm potansiyeline ulaşıldığını belirtti.

Mezopotamya'nın incisi Mardin'de kültür şöleni başladı

Turizmde rekor üstüne rekor

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ise şehrin turizm verilerindeki yükselişe dikkat çekerek, 2025 yılında konaklamalı ve günübirlik ziyaretçilerle birlikte 3 milyonun üzerinde turistin ağırlandığını açıkladı. Bir önceki yıla göre yüzde 29'luk bir artışla rekor kırıldığını belirten Akkoyun, 2026 yılı Eylül sonu itibarıyla yabancı turist sayısında yüzde 41 oranında bir artış yaşandığını kaydetti. Programın devamında protokol üyeleri, Sakıp Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde ziyarete açılan 'Yaşayan Miras: Mardin' başlıklı sergiyi inceledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız