İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5390 %0.06
49,5897 %-0.08
5.754,12 % 0,02
89.084,69 %-2.673
Ara
Muhalif. KENT HABERLERİ Malatya’da ’gastronomi’ paneli

Malatya’da ’gastronomi’ paneli

Malatya'da düzenlenen ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinlikleri ‘Malatya Kültürü, Yaşamı ve Gastronomisi’ paneliyle sona erdi.

Okunma Süresi: 2 dk

Malatya'da düzenlenen ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinlikleri ‘Malatya Kültürü, Yaşamı ve Gastronomisi’ paneliyle sona erdi.

MALATYA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde yurt içinde ve dışında kutlanan, Sümer Park Kadın Kooperatifleri alanında Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve diğer paydaşların katılımlarıyla birlikte açılışı gerçekleştirilen ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinlikleri kapsamında, ‘Malatya Kültürü, Yaşamı ve Gastronomisi’ paneli düzenlendi.

MABESEM Konferans salonunda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü gazeteci Rıfat Gökçe’nin yaptığı, Malatya Kültür Yaşam Derneği Başkanı Araştırmacı Yazar Atilla Kantarcı, Araştırmacı Yazar Nezir Kızılkaya ve Malatya Gastronomi, Turizm, Tanıtım Derneği (MAGTAD) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Kılıç konuşmacı olarak yer aldı.

Düzenlenen panelde Malatya Kültür Yaşam Derneği Başkanı Araştırmacı Yazar Atilla Kantarcı, gastronomi ve yemek kültürü konusunda gerçekten çok büyük imkânlara ve kadim kültürden gelen yemeklere sahip bir toplum olduklarının altını çizdi. 

Gastronominin yeni gibi gelse de aslında çok eskilerde olduğunu söyleyen Araştırmacı Yazar Nezir Kızılkaya ise, "Yemek sanatı, yemekten anlama gibi bir manası var. İçinde aslında yoğun olarak aşırı kültür barındıran bir kavram. Bir yörenin, bir ilin gastronomisinden bahsederken aslında o kültürün yeme içme alışkanlığından, gastronomisinden bahsetmiş oluyoruz. Bir yörede gastronomi o yörenin özellikleriyle kendisini ortaya koyar. O yöreye ait gıdaların o yöreye ait has mutfak uygulamalarıyla ortaya çıktığını söyleyebiliriz” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *