İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12
89.278,34 %-3.055
Ara
Muhalif. KENT HABERLERİ İstanbul Silivri’de afet gönüllüri yetişiyor

İstanbul Silivri’de afet gönüllüri yetişiyor

Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından 12 Kasım Afet Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen etkinlikle, İstanbul Rumeli Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Destek AFAD Gönüllüleri ile birlikte deprem sonrasında yaşanabilecek durumların senaryo edildiği bir tatbikat gerçekleştirdi.

Okunma Süresi: 2 dk

Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından 12 Kasım Afet Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen etkinlikle, İstanbul Rumeli Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Destek AFAD Gönüllüleri ile birlikte deprem sonrasında yaşanabilecek durumların senaryo edildiği bir tatbikat gerçekleştirdi.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul'un Silivri ilçesinde yerel yönetim bünyesindeki Afet Koordinasyon Merkezi afet gönüllüleri yetiştirmeye devam ediyor.

AFAD ile koordineli olarak yürütülen eğitim faaliyetleri kapsamında, Destek AFAD Gönüllüsü 70 üniversite öğrencisine eğitim verildi. Ayrıca Afet Koordinasyon Merkezi tarafından 12 Kasım Afet Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, gönüllü İstanbul Rumeli Üniversitesi öğrencileri önemli bir tatbikat yaptı.

Afet Koordinasyon Merkezi eğitmenleri eşliğinde, merkezin kısa eğitim parkurunda gerçekleşen ve deprem sonrasında yaşanabilecek durumların senaryo edildiği tatbikatta öğrenciler; enkaz sonrası müdahale, barınma, araç gereç tanıtımı, afet psikolojisi ve ilkyardım gibi sınavları başarıyla geçti.

Gönüllü öğrencilere eğitim parkurunda eşlik eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yerel yönetim olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek adına Afet Koordinasyon Merkezi'ni oluşturduklarını belirterek, "Bu merkezimizde arama kurtarma ekiplerimiz, eğitim birimimiz ve kentimizi 24 saat gözlemleyen birimimiz ile İstanbul’da ve Türkiye’de birçok belediyeye örnek olabilecek hizmetler veriyoruz. İnşallah doğal afetler yaşanmaz ama yaşanırsa da biz Silivri Belediyesi olarak hazır kıtayız. Afetlere karşı dirençli bir Silivri için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: IGFA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *