İstanbul
Kapalı
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7872 %0.11
55,9494 %-0.28
6.868,17 %0.97
78.066,03 %2.45
Muhalif. KENT HABERLERİ Eminönü’nde vicdan nöbeti: İstanbul’un anneleri Gazze için seferber oldu

Eminönü’nde vicdan nöbeti: İstanbul’un anneleri Gazze için seferber oldu

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları, Gazze’deki yetim çocuklar yararına Eminönü Meydanı’nda büyük bir yardım kermesi düzenledi.

Eminönü’nde vicdan nöbeti: İstanbul’un anneleri Gazze için seferber oldu
KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 2 dk

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı, Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekmek ve bölgedeki yetim çocuklara destek sağlamak amacıyla anlamlı bir organizasyona imza attı. Eminönü Meydanı’nda kurulan ve iki gün sürecek olan kermeste, İstanbul’un 39 ilçesinden gelen kadınların el emeği ürünleri satışa sunuldu.

İnsanlık dramına karşı dayanışma çağrısı

Kermesin açılışında konuşan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer, Gazze’de yaşananların sadece bir bölge sorunu değil, insanlık tarihinin en ağır sınavlarından biri olduğunu vurguladı. Demirer, 7 Ekim sonrası şiddetlenen saldırıların çocukların hayatında onarılmaz yaralar açtığını belirterek, resmi verilere göre 22 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiğini, binlercesinin ise uzuv kaybı yaşadığını hatırlattı. İstanbul’un anneleri olarak bu zulme sessiz kalmayacaklarını ifade eden Demirer, Gazzeli çocukların umutlarına ortak olmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Eminönü’nde vicdan nöbeti: İstanbul’un anneleri Gazze için seferber oldu

El emeği ürünlerle umut köprüsü

Etkinliğe katılan kadınlar, hazırladıkları pasta, börek, el işi tekstil ürünleri ve çeşitli hediyelik eşyaları Gazze’ye ulaştırılmak üzere satışa sundu. Beyoğlu ve Beykoz gibi farklı ilçelerden gelen gönüllüler, yaşadıkları duygusal süreci paylaşarak, yapılan yardımların küçük de olsa bir yaraya merhem olmasını dilediklerini belirttiler. Kermes alanında çocuklar için kurulan oyun atölyeleri ve etkinlikler de yoğun ilgi gördü.

Geleceğin uçurtmaları Gazze semalarında

Saliha Demirer, konuşmasını geleceğe dair bir temenniyle noktalayarak, bir gün Gazze semalarında yükselecek uçurtmaların iplerinde İstanbul’dan gönderilen sevgi ve duaların izi olacağını söyledi. Filistin’e Destek Platformu ve Kızılay İstanbul Şubesi iş birliğiyle gerçekleştirilen kermes, 19 Eylül akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Elde edilen tüm gelirin, Gazze’deki çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanması ve bölgede yeni başlangıçlar yapılması için kullanılacağı belirtildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız