İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12
89.423,71 %-3.228
Ara
Muhalif. KENT HABERLERİ Edremit’in tarihine ışık tutacak; Anıt Çeşme ve Kültür Meydanı açıldı

Edremit’in tarihine ışık tutacak; Anıt Çeşme ve Kültür Meydanı açıldı

Edremit Belediyesi ve yardımsever Hacı Hakkı Yercan ve eşi Hanife Yercan adına ailesi tarafından yaptırılan Anıt Çeşme ve yeniden düzenlenen Kültür Meydanı’nı Faruk Serpil Parkı içerisinde hizmete açıldı. Açılışı CHP eski Genel Başkanlarından, Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı ve TBMM Başkanlığı görevlerinde bulunan Hikmet Çetin gerçekleştirdi.

Okunma Süresi: 3 dk

Edremit Belediyesi ve hayırsever Hacı Hakkı Yercan ve eşi Hanife Yercan adına ailesi tarafından yaptırılan Anıt Çeşme ve yeniden düzenlenen Kültür Meydanı’nı Faruk Serpil Parkı içerisinde hizmete açıldı. Açılışı CHP eski Genel Başkanlarından, Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı ve TBMM Başkanlığı görevlerinde bulunan Hikmet Çetin gerçekleştirdi.

Edremit Belediyesi Şükrü Tunar Kültür Merkezi önündeki alan içerisinde, Hacı Hakkı Yercan ve eşi Hanife Yercan adına, kızları Fikriye Yercan Erhan tarafından yaptırılan Anıt Çeşme ve Kültür Meydanı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açıldı.

Hayırsever Hacı Hakkı Yercan ve eşi Hanife Yercan adına, kızları Fikrîye Yercan Erhan ve torunu Erdal Erhan tarafından Edremit Belediyesi ile yapılan protokol gereği hayırsever tarafından yaptırılan Anıt Çeşme ve Kültür Meydanı tamamlanarak Edremit Belediyesi’ne bağışlandı.

Hayırsever ailenin torunu Erdal Erhan, ”Dedem Mehmet Hakkı Yercan,daha önce İmam Hatip Lisesi, hacı Hakkı Yercan Camii, Şehit Hamdibey Ortaokulu’nu yaptırdı. Onların bu mirasına ithafen Dedem Hacı Hakkı Yercan, anneannem Hanife Ercan anısına ve annem Fikriye Yercan Erhan anısına bu anıt çeşmeyi yaptırarak Edremit Belediyesi’ne bağışladık. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, yaptığı konuşmada, öncelikle vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. ”Edremit tarihiyle, kültürüyle, müziğiyle, folkloru ile çok önemli kültürel değerlere sahip bir ilçemizdir. Bu değerleri insanlarla tanıştırmak ve buluşturmak gibi bir görevimiz var. Bugün hayırsever ailemizin katkıları ile Anıt Çeşme ve yanında ki Kültür Meydanı’nı projemizi Edremitlilerin hizmetine sunmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu Anıt çeşme ve kültür meydanından ilçemizin mitolojiden günümüze tarihi ve kahramanları betimlenerek anlatılıyor. O yüzden bu eser ayrı bir önem arz ediyor. Hayırsever Erdal Erhan ve Yercan ailemize, mimarımız Ertuğ Atlı’ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışa katılan CHP eski Genel Başkanlarından, Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı ve TBMM Başkanlığı görevlerinde bulunan Hikmet Çetin, yaptığı konuşmada vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Hayırsever Erdal Erhan ile Yercan ailesine ve mimar Ertuğ Atlı’ta teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

Hayırsever Yercan ailesi adına Erdal Erhan ile projenin mimarı Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ertuğ Atlı’ya teşekkür plaketi verildi.

Açılışa CHP eski Genel Başkanlarından, Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı ve TBMM Başkanlığı görevlerinde bulunan Hikmet Çetin, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, CHP İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Kaynak: BHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *