İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5354 %0.07
49,5729 %-0.06
5.746,23 % -0,12
89.298,32 %-3.41
Ara
Muhalif. KENT HABERLERİ Bağcılar’da hamsi ve kemençe keyfi

Bağcılar’da hamsi ve kemençe keyfi

Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 14’üncü Geleneksel Hamsi Şöleni’nde İstanbullular unutulmaz bir hafta sonu geçirdi. Bağcılar Meydanı’nda 5 ton hamsinin ikram edildiği etkinlikte davetliler, kemençe eşliğinde el ele verip horon oynadı.

Okunma Süresi: 2 dk

Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 14’üncü Geleneksel Hamsi Şöleni’nde İstanbullular unutulmaz bir hafta sonu geçirdi. Bağcılar Meydanı’nda 5 ton hamsinin ikram edildiği etkinlikte davetliler, kemençe eşliğinde el ele verip horon oynadı.

Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Trabzonlular Derneği işbirilğiyle 14’üncü Geleneksel Hamsi Şöleni düzenlendi. Bağcılar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’nda gerçekleşen etkinliğe İstanbul’un dört bir yanından vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Kimi çocuklarıyla kimi de arkadaşlarıyla birlikte hamsi yemek için meydana geldi.


Trabzon, en güzel renklerimizden bir tanesi

Trabzonlu hemşehrileriyle bir arada yaşamaktan mutluluk duyduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ”Trabzonlular için hamsi bir balık değil; hamsi, hamsidir. Onlar için hamsi ayrı bir üründür. Dernek başkanımız sağ olsun dünya mutfağını buraya taşımış. Sushiden hamsi pizzasına kadar bütün yemekleri burada görüp mutlu olduk. Bağcılar Anadolu coğrafyamız, Rumeli’den Orta Asya’mızdan bütün kültürleri bir arada yaşattığımız ilçemizdir. Kültür mozaiğimiz içinde Trabzonlu hemşehrilerimiz bizim en güzel renklerimizden bir tanesidir. Bugün bu güzel renkleri yansıttıkları için tekrardan kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.


5 ton hamsi ikram edildi

Daha sonra alanda kurulan ızgara ve ocaklardaki tavalarda pişirilen hamsiler, Başkan Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz ve Bağcılar Trabzonlular Derneği Başkanı Etem Coşkun tarafından davetlilere dağıtıldı. Ayrıca hamsiden yapılan sarma, kebap, karnıyarık, pizza ve pastadan oluşan 61 çeşit yemeğin de sunum yapıldı.


Meydanı dolduran her yaş ve kesimden vatandaş da çalan kemençe müziği eşliğinde el ele verip horon oynadı. Yerel sanatçılar da yöresel türküleri seslendirdi. 20 bine yakın kişinin katıldığı şölende toplam 5 ton hamsi ikram edildi.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Kaynak: BHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *