İstanbul
Az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,5319 %-0.18
52,0018 %0.37
6.742,53 % -0,11
71.301,60 %4.043
Muhalif. HABERLER Üsküdar Çocuk Köyü ilk iftara hazırlanıyor

Üsküdar Çocuk Köyü ilk iftara hazırlanıyor

Üsküdar Çocuk Köyü ilk iftara hazırlanıyor

Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul'da Üsküdar Belediyesi tarafından Küçüksu Mahallesi'nde yapılan dünyada eşi benzeri olmayan Üsküdar Çocuk Köyü’nün ilk kahvaltısı binlerce çocukla birlikte gerçekleştirildi.

İSTANBUL (İGFA) - Herkesin ücretsiz yararlanabildiği Çocuk Köyü, Üsküdar'da çocukların doğal hayatı tanıyarak, şehrin göbeğinde köy hayatını yaşaması ve büyümelerine olanak sağlayan bir alan olarak tasarlandı.

Başta Üsküdar olmak üzere İstanbul’un her yerinden binlerce çocuğun aileleriyle birlikte çocuk köyüne geldiklerini söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’çocuklarımız mutluysa biz de mutluyuz’’ dedi.

Ramazan dolayısıyla yarın bu köyde, bu meydanda çok özel etkinliğin olacağını belirten Başkan Türkmen, "İlk defa oruç tutan çocuklarımız, ilk defa. Ve tabii ki aileleri köyümüzle bu köy meydanında ilk orucumuzu burada açacağız. İftar yapacağız burada. Şimdi ona hazırlanıyoruz" dedi.

Bu arada Üsküdar Çocuk Köyü’ne gelen binlerce çocuk ücretsiz olarak at binme deneyimi yaşadı. Ata binmek isteyen çocuklar uzun kuyruklar oluşturdu.

Çocuklar inekler, koyunlar ve kuzularla hafta sonu güneşinin tadını çıkardı.  Gün içinde çocuklar; eğlenerek öğrenecek, doğayı ve çevreyi deneyimleyerek daha yakından tanıma şansı yakaladılar.

Köy restoranında köy yemeklerinin ve taze pişmiş köy ekmeğinin ikram edildiği, köy çarşısında dükkanların bulunduğu, köy kahvehanesinde çay kahve eşliğinde söyleşilerin olduğu bir köy meydanı yer alıyor.

Çocuklar atölyelerde ayrıca çanak çömlek yapımından ekmek yapımına birçok faaliyete katılma imkanı buldular. Su değirmeni de çocukların en fazla ilgi gösterdiği alanlardan biri oldu.  Üsküdar Çocuk Köyü’nde özel olarak inşa edilen su değirmeninde çocuklar buğdayın una dönüşümünü gözlemleme fırsatı yakaladılar.  Çocuklar gölet etrafında etkinliklerin yapıldığı çayırlıklarda gün  boyu oynamanın keyfini yaşadılar.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız