İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6027 %-0.03
51,9042 %0.14
6.806,21 % 0,84
70.250,00 %1.004
Muhalif. HABERLER Tavşancıl Evleri turizme kazandırılmak isteniyor

Tavşancıl Evleri turizme kazandırılmak isteniyor

Tavşancıl Evleri turizme kazandırılmak isteniyor

Okunma Süresi: 1 dk

Dilovası tarihi Tavşancıl Evlerinin korunmasına yönelik başlatılan yenileme çalışmaları devam ediyor.

KOCAELİ (İGFA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescilli 65 tarihi tarihi yapının restore edilip yeniden kullanılabilir hale getirilmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi tarafından hazırlanan proje hızla devam ediyor. Yapılan çalışmalarla tarihi dokuyu koruyarak, kaderine terk edilen binaların yeniden kullanılabilir hale getirilmesi ve turizme kazandırılması hedeflenmekte.

Yapılan projenin tamamlanmasının ardından Tavşancıl tarihi evleri birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapacak.

ESKİ İHTİŞAMLARINA YENİDEN KAVUŞACAKLAR

Devam eden projeleri yerinde inceleyen Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, “Dilovası; sanayi kenti olmasının yansıra aynı zamanda tarih kenti. İlçemiz sınırlarında Osmanlı döneminden kalan 700 yıllık tarihi yapılarımız var. Başlatılan yenileme çalışmalarıyla 700 yıllık tarihi yapılarımız yeniden eski ihtişamlarına kavuşacaklar. İlçemizi bu çalışmalarla turizmde kazandırmış olacağız” dedi.

Tarihi dokuyu yenileme çalışmaları kapsamında Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yahya Kaptan'ın şehit edildiği ev, Osmanlı Hamamı ve Tavşancıl Evleri restore ediliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız