İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,5638 %0.1
52,3429 %0.63
6.865,29 % 1,61
72.466,45 %0.951
Muhalif. HABERLER Meslek Lisesi öğrencileri mesleklerini icra ediyor

Meslek Lisesi öğrencileri mesleklerini icra ediyor

Meslek Lisesi öğrencileri mesleklerini icra ediyor

Okunma Süresi: 2 dk

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda uygulanmak üzere "Ben Her Yerde Varım" projesi hayata geçirildi

ANKARA (İGFA) - "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor", "Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor" projelerini de içine alacak şekilde kapsamı genişletilerek oluşturulan "Ben Her Yerde Varım" projesi mart ayı itibarıyla çalışmalarına başlandı. Projenin 2024 yılının sonuna kadar ve her yıl yenilenerek devam etmesi hedefleniyor.

Söz konusu proje ile öğrencilerin mesleklerini icra ederken aynı zamanda içinde bulundukları toplumun aktif parçası olma becerisi kazanmaları; millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini geliştirmeleri; düzenlenecek etkinlikler yoluyla toplumda ihtiyaç duyulan konularda çözüm üretme kabiliyetlerini ortaya koyarken etik davranışlarla da örnek teşkil etmeleri hedefleniyor. Aynı zamanda toplumda mesleki ve teknik eğitimin öneminin daha çok fark edilmesi, tanıtılması ve saygınlığının artırılması amaçlanıyor.

Proje il-ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan il yürütme kurulu tarafından düzenlenecek etkinliklere katılımı artırmak ve projeden azami yarar sağlamak üzere aylık hedeflerin belirlenmesiyle ilerliyor.

Proje yürütme ekibi tarafından okulun alanlarına göre yapılabilecek iş ve işlemlerin hangi kulüp ya da toplum hizmeti kapsamında yapılacağı ve projede görev alacak öğretmenlerin, gönüllü öğrencilerin belirlenmesi, veli izinlerinin alınması, ihtiyaç sahibi kişilerin okul-aile birliği, veli ve muhtarların da yardımıyla belirlenmesi sağlanacak.

Daha sonra okullar projeleri hazırlayacak ve değerlendirilmek üzere il millî eğitim müdürlüklerine sunacak. Onaylanan projeler il-ilçe millî eğitim müdürlüklerinin internet sayfalarından duyurulacak. Nisan ve aralık ayları boyunca proje kapsamında etkinlikler ve çalışmalar gerçekleştirilecek. İl millî eğitim müdürlüklerince, meslek alanlarına göre her bir faaliyet Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün Kurum Takip Sistemi'ne girilecek

Etkinlikle ilgili veriler okullar tarafından e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü'ne işlenecek ve etkinliklere ait fotoğraflar okullar tarafından il millî eğitim müdürlüklerine gönderilecek, daha sonra il değerlendirme komisyonu marifetiyle fotoğraflar derlenerek Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce oluşturulan "mebbulut" adresine yüklenecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız