İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,5959 %0.03
51,5966 %0.25
6.725,55 % 0,32
69.289,91 %3.664
Muhalif. HABERLER Mavi’nin ilk çeyrek konsolide gelirleri 8 milyar 273 milyon TL’ye, net kârı ise %127 artışla 969 milyon TL’ye ulaştı

Mavi’nin ilk çeyrek konsolide gelirleri 8 milyar 273 milyon TL’ye, net kârı ise %127 artışla 969 milyon TL’ye ulaştı

Mavi’nin ilk çeyrek konsolide gelirleri 8 milyar 273 milyon TL’ye, net kârı ise %127 artışla 969 milyon TL’ye ulaştı

Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye’nin öncü jean ve hazır giyim markası Mavienflasyon muhasebesine göre düzenlenmiş 1 Şubat- 30 Nisan 2024 tarihlerini kapsayan ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Konsolide gelirleri bir önceki senenin aynı dönemine göre %20 artarak 

8 milyar 273 milyon TL’ye ulaşan şirket, yılın ilk çeyreğinde %127 artışla 969 milyon TL 

net kâr elde etti. İlk çeyreği 1 milyar 984 milyon TL FAVÖK ile tamamlayan şirketin FAVÖK marjı %24 oldu. Güçlü bilanço pozisyonunu koruyan Mavi, faaliyetlerinden nakit yaratmayı sürdürerek net nakit pozisyonunu 5 milyar 266 milyon TLye taşıdı.

Sürdürülebilir kârlı büyümesiyle dikkat çeken Mavi, yılın ilk çeyreğinde global perakendede %25, toptanda %11, e-ticarette ise %12’lik büyüme gerçekleştirdi. İlk çeyrek boyunca globalin yanı sıra, Türkiye’deki büyüme trendini de devam ettiren şirket, 2 net mağaza açılışının yanı sıra 3 mağazasında da metrekare büyümesine gitti. Perakende bire bir mağaza satışlarını %20 artıran Mavi’nin Türkiye e-ticaret büyümesi ise %23 oldu. 

Sürdürülebilir kârlı büyümeye ve uzun vadeli hedeflerimize odaklanıyoruz

İlk çeyrek performansını değerlendiren Mavi CEO’su Cüneyt Yavuz, şunları söyledi:

Mavi NEXT stratejimiz doğrultusunda yatırımcılarımız, iş ortaklarımız ve müşterilerimizle paylaştığımız uzun vadeli hedeflere doğru emin adımlarla ilerliyoruz. İlk çeyrek performansımız da bunun en güzel kanıtı. Değişimi doğru yönetmenin ve veriye dayalı kararlar almanın her zamankinden daha değerli olduğu bu dönemde, esnek tedarik zinciri, doğru konumlama ve planlama, stok ve nakit akışı yönetimiyle sağlıklı bilanço yapımızı koruyarak, sürdürülebilir kârlı büyümeyi sürdürüyoruz. Her koşulda doğru ürün, doğru fiyat, yüksek kalite anlayışımızı yaşatıyoruz.

Yılda 1,3 milyon yeni müşteri hedefine doğru emin adımlarla

“Her yaşın, her bedenin, her yaşam tarzının markası olarak ilk çeyrekte potansiyel müşteri kitlelerine ulaşmayı sürdürdük. Marka yüzlerimiz Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya ile hayata geçirdiğimiz ses getiren iki kampanya, farklı kitleleri kucaklayan marka iş birliklerimiz, güçlü iletişim çalışmalarımız ve veriye dayalı yöntemlerle kişiye özel aldığımız aksiyonlarımızla fark yarattık. Geliştirdiğimiz stratejilerle Kartuş Kart aktif üye sayısını 409 bin artışla 5,7 milyon kişiye taşıdık. 2023 sonundaki sonuçlara istinaden, yılda 1 milyon yeni müşteri kazanma hedefimizi 1,3 milyon olarak revize etmiştik. İlk çeyrek sonuçlarımızın bu hedefe paralel gelmiş olmasından çok mutluyuz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız