İstanbul
Orta şiddetli yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,5703 %0.21
51,6112 %-0.11
6.699,93 % 0,20
66.441,84 %-1.075
Muhalif. HABERLER KKTC’de Mutlu Barış Harekâtı’nın 50’nci yılına özel sergi

KKTC’de Mutlu Barış Harekâtı’nın 50’nci yılına özel sergi

KKTC’de Mutlu Barış Harekâtı’nın 50’nci yılına özel sergi

Okunma Süresi: 2 dk

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Mutlu Barış Harekâtı'nın 50'nci yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan "50'nci Yıl Sergisi"nin açılışını gerçekleştirdi.

KKTC (İGFA) - Lefkoşa'daki Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Millî Mücadele Müzesi’ndeki törende Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu da yer aldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın teşrifleriyle gerçekleşen törende Bakan Yaşar Güler; Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve beraberlerindeki heyetle birlikte sergiyi gezdi. 

TARİHİMİZİN ÖĞRETİLMESİNDE FAYDALI OLACAK

Törende bir konuşma yapan Bakan Yaşar Güler, bu anlamlı açılış töreni vesilesiyle, sizlerle birlikte bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50’nci yılı vesilesiyle düzenlenen bu güzide serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Güler, "Barış Harekâtı’nın 50’nci yıl dönümünü idrak etmenin tarifsiz mutluluğu ve haklı gururuyla 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramımızı da en içten duygularımla kutluyorum. Geçmişteki soydaşlarımızın maruz kaldığı türlü zorluk ve zulümleri görsel materyaller üzerinden en doğru ve en güzel şekilde anlatan bu serginin, bizlere önemli bir bilgi hazinesi sunduğunu; böylece tarihimizin öğretilmesine yönelik oldukça faydalı olduğunu değerlendiriyorum. Şüphesiz ki tarih ilham ve ibretlerle anlam kazanmaktadır. İçinde bulunduğumuz bu müzedeki birbirinden değerli koleksiyonlar da, bu manada bizler için muazzam bakış açıları sunmakta, bilgilerimizi geliştirmekte ve bizlere yeni düşünce pencereleri açmaktadır. Bu gibi müze ve sergiler vasıtasıyla tarih şuurumuzu daima canlı tutmak, millî birliğimizi güçlendirmek son derece önemlidir" dye konuştu.

Programda KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da yaptığı konuşmada, hazırlanan sergideki fotoğrafların TSK’nın kendi arşivinden olduğunu hatırlattı.

Mutlu Barış Harekâtı’nda çekilen zorlukları anlatması bakımından bu serginin önemli olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Mehmetçiklerimizin ve Mücahitlerimizin birlikte o zorlukları nasıl aştıklarını hep birlikte bu fotoğraflardan görme fırsatı bulacağız” dedi.

Sergide, 1974 yılında gerçekleştirilen Mutlu Barış Harekâtı'na ait eserler yer alıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız