İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,5331 %-0.21
52,0106 %0.35
6.758,90 % 0,14
71.319,99 %2.898
Muhalif. HABERLER İstanbul’da Olgunlaşma Enstitüsü’nden 12 Mart sergisi

İstanbul’da Olgunlaşma Enstitüsü’nden 12 Mart sergisi

İstanbul’da Olgunlaşma Enstitüsü’nden 12 Mart sergisi

Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul Beyoğlu Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan "Milli Mutabakat Metnimiz: İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" adlı sergi, Ankara Resim ve Heykel Müzesinde açıldı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Beyoğlu Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsü tarafından nesilden nesile onurla taşınacak bir koleksiyon niteliğinde hazırlanan "Millî Mutabakat Metnimiz: İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" adlı serginin açılışına Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eşi Ayşe Tekin, Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ile protokol üyeleri katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan açılışta, Sincan Itri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından İstiklal Marşı okundu. Sergi boyunca öğrenciler müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Millî Marşımızın anlam ve önemine uygun bir şekilde hazırlanan sergide yer alan çalışmalar, orijinal belge ve dokümanlar aslına uygun olarak enstitü atölyelerinde üretildi. Sergi için enstitü giyim atölyesi, hat tezhip atölyesi, tanıtım ve pazarlama atölyesi iş birliğinde ürünler hazırlandı.

Orijinal beste kapaklarının ipek üzerine yeniden tıpkıbasımları yapıldı ve el işlemeleri ile her biri numaralandırılan mendiller olmak üzere özel kutulara konuldu.

Hat tezhip atölyesinde İstiklal Marşı'nın ilk metni yeniden yazıldı. Sergide orijinal belgeler, kitaplar ve fotoğraflar yeniden üretilen çalışmalarla birlikte yer aldı.

Sergi, Ankara Resim ve Heykel Müzesinde 25 Mart 2024 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız