İstanbul
Parçalı bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,3138 %0.03
51,4146 %0.19
6.279,33 % -1,99
70.672,81 %3.46
Muhalif. HABERLER Hatay Defne’de çadır kentin çevresine tel çit

Hatay Defne’de çadır kentin çevresine tel çit

Hatay Defne’de çadır kentin çevresine tel çit

Okunma Süresi: 2 dk

Hatay Defne’de kurulacak olan çadır kentin güvenliği için Kocaeli Büyükşehir ekipleri, 2 metre yüksekliğinde 1200 metre uzunluğunda çit yapımını sürdürüyor

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tüm birimleri ve iştirakleriyle deprem bölgesindeki faaliyetlerini sürdürüyor. Depremzedelere her gün sıcak yemek veren Büyükşehir, yaraların sarılması için de çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda altyapı çalışmalarına başlayan Büyükşehir diğer yandan da Hatay Defne’de çatır kent yapımını sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri çadır kentin güvenliğinin sağlanması amacıyla 2 metre yüksekliğinde bin 200 metre uzunluğunda çit yapımını da sürdürüyor.

Büyükşehir ve AFAD işbirliğiyle Hatay’ın Defne ilçesinde 1000 adet çadırın yer alacağı çadır kent inşa ediliyor. Çadır kent kurulurken diğer yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çadır kent kurulacak alanın alt ve üst yapı inşasını gerçekleştiriyor. Büyükşehir Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler bu kapsamda güvenliğin sağlanması amacıyla 2 metre yüksekliğinde 1200 metre uzunluğunda çevre çitinin imalatını gerçekleştiriyor.

Öte yandan uzmanlar, depremzede çocuklarda deprem ve deprem sonrasında travmatik sonuçlar ortaya çıktığı konusunda uyarılar yapıyor. Yine uzmanlar, çocukların deprem travmasını oyunla atlatabileceğine dikkat çekiyor. Bu uyarıları dikkate alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, travma yaşanmasının önüne geçmek için 200 metrekarelik oyun parkının da inşasına başladı. Çeşitli oyun gruplarının yer alacağı park, depremzede çocuklar için terapi merkezi rolü üstlenecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız