İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,5090 %-0.05
52,1241 %0.1
6.744,80 % -0,17
70.905,78 %-0.683
Muhalif. HABERLER Eğitimci Yazar Vakkasoğlu Ramazan Sohbetleri Programına Konuk Oldu

Eğitimci Yazar Vakkasoğlu Ramazan Sohbetleri Programına Konuk Oldu

Eğitimci Yazar Vakkasoğlu Ramazan Sohbetleri Programına Konuk Oldu

Okunma Süresi: 1 dk

Nevşehir Belediyesi’nin ‘Kültür ve Sanat Günleri’ kapsamında Ramazan ayına özel hazırladığı Ramazan Sohbetleri programının bu haftaki konuğu Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu oldu.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayına özel hazırlanan Kültür ve Sanat Etkinlik Takvimi devam ediyor. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programın bu haftaki konuğu Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu oldu.

“Ramazan Medeniyeti” konulu söyleşide Vakkasoğlu, katılımcılara ramazan ayının toplumdaki önemini anlattı. Vakkasoğlu; “İyi insan olmak eşittir iyi Müslüman olmaktır. Son zamanlarda adının başında bir takım unvanları bulunan İlahiyatçı dostlarımız bile bunu yanlış anlatıyorlar. Ne diyorlar? ‘Din tabi önemlidir de önce insan olmak lazım. İnsan olamadıysan din bir işe yaramaz’ diyorlar. Bu manada konuşmalara sakın itibar etmeyin. Ya din ayrı insanlık ayrı mı? İkisi aynı değil mi? ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim’ diyen peygamberimiz değil mi? İnsan olmak ayrı mı? Böyle bir şey olmaz. Dini anlamamaktır bu. Bütün ibadetlerin amacı bizi iyi insan yapmaktır. Maalesef bunu çarpıtıyoruz. Dinin tarifini yapanlar yapmış. Amarika’yı yeniden keşfetmeyelim. “ dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız