İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,5269 %-0.03
52,1054 %0.01
6.742,49 % -0,21
71.078,46 %-1.402
Muhalif. HABERLER Çanakkale şehitleri konserle anıldı

Çanakkale şehitleri konserle anıldı

Çanakkale şehitleri konserle anıldı

Okunma Süresi: 3 dk

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Kemer’de “Çanakkale Zaferi ve Şanlı Tarihimizdeki Tüm Şehitleri Anma Programı” yapıldı.

Kemer Belediyesi Türk Müziği Topluluğu tarafından Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılan programa, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve eşi Fikriye Topaloğlu, CHP Kemer İlçe Başkanı Adem Barış, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Bilici, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, şefliğini Furkan Üstündağ’ın yaptığı Kemer Belediyesi Türk Müziği Topluluğu, Çanakkale’de verilen kahramanlık destanını anlatan türküler seslendirdi.

Yaklaşık 2 saat süren konsere gelenler zaman zaman duygu dolu anlar yaşarken, Kemer Belediyesi Türk Müziği Topluluğu’nun seslendirdiği türkülere eşlik etti.

Başkan Topaloğlu’nun eşi Fikriye Topaloğlu, şef Furkan Üstündağ’dan Türk bayrağı teslim aldı. Türk Bayrağı, Hakkari’de canını vatan için feda eden Şehit Yunus Emre Uçar’ın ailesine gönderilecek.

Program kapsamında Çanakkale Deniz Zaferi’ne ait görüntülerle ilgili sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Başkan Topaloğlu, programda yaptığı konuşmada, 109 yıl önce kazanılan zaferi canlı canlı yaşadıklarını söyledi.

Çanakkale’de 250 bin şehit verildiğini hatırlatan Başkan Topaloğlu, “Bu vatan kolay kazanılmadı. Seyit Onbaşı 230 kiloluk mermiyi kaldırıp düşmana atıyor. Doktor yaralı oğluna nasıl olsa ölecek diye morfin vurmuyor. Bu vatan bize böyle emanet edildi. Ama biz hala ufacık şeyler için kavga ediyoruz. İstiklal Marşı’nı göğsü kabararak söyleyen, milli takım galip geldiğinde yaşasın Türkiye diye bağıran herkes bu memleketin evladıdır.” dedi.

Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası Şefi Furkan Üstündağ’ın Kemer’e bir heyecan getirdiğine işaret eden Başkan Topaloğlu, “Şu anda bir müzik kursu bile yaklaşık 1000 lira. Kemer Belediyesi ATSO Eğitim ve Sanat Merkezi’nde Furkan hoca ücretsiz kurs veriyor. Üç yılda kocaman bir orkestra çıkardı. Bu orkestra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bando olarak bizleri yürüttü. Çocuklarınızla gurur duyun. İmkanlar olduğu zaman her şey oluyor. 100 kişilik orkestra Hakan Aysev gibi bir sanatçıya eşlik ediyor. Çocuklarımızı seviyoruz.” diye konuştu.

Hem sinema hem kültür salonu olacak

Başkan Topaloğlu, Kemer Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya her zaman değer verdiklerinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Önümüzdeki günlerde bir aksilik olmazsa salonumuzu yeniliyoruz. Komple sökülüp yenilendikten sonra hem sinema hem de kültür salonu olarak hizmet vermeye devam edecek. Necati Hoca tiyatroyu kapatıyor diye bir şey olmaz. Ben öğretmenim. Öğretmen tiyatroyu kapatmaz. Daha fazlasını açar. Burada olmamızı Atatürk’e borçluyuz. Cumhuriyetle kalalım, Atatürk ile kalalım ve birbirimizi kucaklayalım.”

Şef Furkan Üstündağ da desteklerinden dolayı Başkan Topaloğlu’na teşekkür ederek, “Tiyatroyu çocuklara indirgemeyi düşünüyoruz. Mesela çok güzel hareketler Kemer gibi bir tiyatro yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca O Ses Kemer yarışması yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Programın sonlarına doğru, Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası da sahne alarak Kemer Belediyesi Türk Müziği Topluluğu’na eşlik etti.

Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası ve Kemer Belediyesi Türk Müziği Topluluğu, memleketim türküsü ile İzmir Marşı’nı seslendirirken, konseri izlemeye gelenler de ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti.

Başkan Topaloğlu, program sonrasında Şef Furkan Üstündağ ve müzik topluluğu üyelerine çiçek vererek teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız