İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6141 %0.09
51,7995 %0.58
6.750,47 % 1,33
69.438,16 %-0.46
Muhalif. HABERLER Bursa’nın en güzel lezzetleri tanıtıldı

Bursa’nın en güzel lezzetleri tanıtıldı

Bursa’nın en güzel lezzetleri tanıtıldı

Okunma Süresi: 2 dk

Sağlıklı beslenelim can boğazdan gitmesin, Türk mutfağına önem verelim” dedi.

Bursa Tophane Meydanı’nda Bursa Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde, Osmangazi Belediyesi katkılarıyla Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlendi. Bursa’nın her biri damak çatlatan lezzetleri kurulan stantlarda vatandaşlara tanıtıldı. Stantları ziyaret eden yerli ve yabancı turistler Bursa’ya özgün lezzetlerin tadına baktı. Ayrıca etkinlik alanında Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı el işi eserler sergilendi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve protokol üyeleri, stantları gezerek Bursa’ya özgün lezzetlerin tadına baktı.

“Bizim kültürümüzde yemek çok önemli”

Bursa mutfağının tanıtımına katkı sağlayan etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Geleneksel hale gelen ve bu yıl 3’üncüsü gerçekleşen bu güzel etkinlikten dolayı emeği geçen tüm kurum ve kişileri kutluyorum. Bizim kültürümüzde yemek çok önemli. Eskiden büyüklerimiz can boğazdan gelir diyorlardı. Artık tam tersi oldu can boğazdan gidiyor. Gençlerimize fastfood ve trans yağlı yiyecekler değil gelin geleneksel Türk yemeklerinden yiyin, can boğazdan gitmesin diyelim. En sağlıklı olan gıdalar Türk mutfağında var. Sağlıklı beslenelim can boğazdan gitmesin Türk mutfağına önem verelim” dedi.

Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu ile Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer de Türk kültürünün en önemli unsurlarından biri olan mutfağın gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir etkinlik yapıldığını belirtti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız