Muğla'nın turizm merkezi Bodrum, Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından şiddetli sağanak yağışın etkisi altına girdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren aralıklarla devam eden yağışlar, ilçenin genelinde hayatı olumsuz etkilerken, özellikle Koyunbaba Mahallesi'nde ciddi su baskınları yaşandı. Bölgedeki iş yerlerini su basması sonucu esnaf zor anlar yaşarken, Koyunbaba-Gümüşlük yolu da bir süreliğine araç trafiğine kapatıldı.
Ekipler seferber oldu
İhbarların ardından harekete geçen Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi ekipleri, su tahliye çalışmalarına hız verdi. Tıkanan mazgallar ve dere yataklarında temizlik çalışmaları yürüten ekipler, trafiğin normale dönmesi için yoğun çaba sarf etti. Yapılan müdahalelerin ardından yol yeniden ulaşıma açıldı.

İstinat duvarı çöktü
Yağışın şiddetiyle Koyunbaba Mahallesi'nde bir istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Olayda park halindeki bir motosiklet zarar görürken, şans eseri herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Yetkililer, sağanağın gün boyu aralıklarla devam edeceğini vurgulayarak, bölge sakinlerini ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.