İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,3648 %0.05
51,4157 %-0.2
6.495,32 % 1,86
70.899,99 %1.3
Muhalif. HABERLER Beylikdüzü’nün ’Beslenme Saati’ İzmir’de de uygulanacak

Beylikdüzü’nün ’Beslenme Saati’ İzmir’de de uygulanacak

Beylikdüzü’nün ’Beslenme Saati’ İzmir’de de uygulanacak

Okunma Süresi: 3 dk

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık arasında “İyi Niyet ve İş Birliği Belgesi” imzalandı.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’deki artan yoksullukla mücadele eden ve yaptığı hizmetlerle örnek teşkil eden Beylikdüzü Belediyesi, önemli bir iş birliğinin ilk adımını attı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık arasında“İyi Niyet ve İşBirliği Belgesi” imzalandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Örnekköy Sosyal Projeler Dairesi Yerleşkesi’nde gerçekleşen tören, çocukların oyun ve gösterileriyle başladı.

Tunç Soyer’in ev sahipliğindeki programa; 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve eşi Zehra Çalık, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer ve ilçe protokolü katıldı.

Bu kapsamda Beylikdüzü Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi her çocuğun bir öğün sağlıklı gıdaya erişebilmesi için başlattığı ve ilçe sınırlarını aşarak tüm ülkeye yayılan “Beslenme Saati” uygulamasının İzmir’de de uygulanması hedeflendi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, söz konusu uygulamasıyla ilgili bilgi vererek, “Öğrencilerin beslenme çantalarına koyacakları hiçbir şey yoktu.Biz de çocuklarımıza yetemiyoruz diyen annelerin feryadını duyduk. Hiçbir çocuğun kaderi yoksulluk olamaz diyerek Beslenme Saati uygulamamızı hayata geçirdik. Bugün ise İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile bir iyi niyet ve iş birliği belgesine imza attık.15 Mayıs’tan sonra genel başkanımızın da söylediği gibi hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği düzeni kuracağız. Tunç Başkan’ımızın burada uyguladığı İzmir95projesi muhteşem. Mutlaka öğrenip Beylikdüzü’nde uygulayacağımız projelerden olacak” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, "Süt Kuzusu" adıyla 113 bin çocuğa ayda 8 litre süt ulaştırdıklarını belirterek, "Yaklaşık 30 bin civarında öğrencimizin beslenme çantalarına kuru üzümden fındığa kadar hembeslenme değeri yüksek hem de doymalarını sağlayacak malzemeler koyuyoruz. Selvi Hanım’ın hamiliği iki önemli sonuç doğuruyor. Birincisi proje uygulayıcısı olan bizlerin cesaretini ve bu konuya verdiği önceliği büyütüyor. İkincisi de projenin yaygınlaşması için önemli bir lokomotif görevi görüyor. Kendisine minnettarım. Projeyi tüm Türkiye’ye güçlü bir şekilde yayacağız” diye konuştu.

İmza töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ise, bir çok belediyenin bu şekilde çalışmalar başlattığını ve sürdürdüğünü belirterek, "Amacımız yeterli gıdaya ulaşamayan çocuklara ulaşmak, yeterli desteği vermek" dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız