İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,5843 %0.14
52,1646 %0.37
6.832,63 % 1,13
71.040,41 %0.043
Muhalif. HABERLER Antalya Büyükşehir Belediyesi denizciliğin geliştirilmesi adına çalışmalarını sürdürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi denizciliğin geliştirilmesi adına çalışmalarını sürdürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi denizciliğin geliştirilmesi adına çalışmalarını sürdürüyor

Okunma Süresi: 3 dk

Antalya Büyükşehir Belediyesi, daha önce “Deniz Biyoloji Müzesi” olarak adlandırılan Kaleiçi’ndeki Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi’nde fiziki düzenleme ve sergileme koşullarını iyileştirecek çalışmalarını sürdürüyor. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile yapılacak iş birliği çalışması ile merkezdeki deniz canlısı türlerinin yenilenmesi ve çoğaltılmasına yönelik çalışmalar da sürüyor.   

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi’nde Deniz Biyoloji Müzesi olarak hizmet vermekte iken Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Müzeler Müdürlüğü tarafından fiziki koşulları müze olarak kullanılmasına uygun olmadığı gerekçesiyle Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi olarak hizmet vermeye devam eden alanla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.  

SERGİLENEN DENİZ CANLILARI DEFORMASYONA UĞRADI 

Daha önce Kaleiçi’nde “Deniz Biyoloji Müzesi” adıyla hizmet verirken Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Müzeler Müdürlüğü tarafından binanın fiziki koşullarının müze olarak kullanılmasının uygun olmadığını belirtilmesi üzerine müze ibaresi kaldırılan alan, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla “Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi” olarak hizmet vermeye başladı. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Mühendisliği bölümü tarafından düzenlenen raporda ise Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi’nde, kimyasal sıvı içerisinde sergilenen ölü deniz canlılarının büyük çoğunluğunun temsil ettiği türün özelliklerini göstermeyecek şekilde deformasyona uğradığı, sergilenen koleksiyonun yenilenmesi gerektiği, örnekleme işleminin bilimsel olarak yapılması ve sergilenen türlerin örneklerinin nereden alındığına dair bilgilerin yer alması gerektiği vurgulandı.  

ANTALYA’NIN İLK DENİZ MÜZESİ KURULACAK 

Bu nedenle Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından halen hafta içi hizmet veren “Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi”nin hem fiziki ve sergileme koşullarının iyileştirilmesi,  hem de Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile yapılacak işbirliği çalışması ile türlerin yenilenmesi ve çoğaltılması amacıyla çalışma yürütülüyor. Tüm bu çalışmalar sürerken bir deniz kenti olan Antalya’da denizlerin korunması ve denizciliğin geliştirilmesi adına çalışmalarını aralıksız sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’ya bir Deniz Müzesi kazandırmak için de çalışma yapıyor. Antalya’da ilk defa yapılacak Deniz Müzesi kentin turizm ekonomisine de katkı sağlayacak. Müzede denizciliği geliştirilmesi ve korunması adına eserler sergilenecek.  Deniz Müzesi’nin hayata geçirilmesiyle Kaleiçi’nde bulunan “Deniz Bilimleri Eğitim Araştırma Merkezi” taşınarak müze standartlarına getirilip içerisinde yer alacak deniz canlısı türlerinin daha nitelikli bir şekilde teşhir edilmesi planlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız